Boek
Nederlands

Dikkie Dik en de smeerpoes

Jet Boeke (auteur)
+1
Dikkie Dik en de smeerpoes
×
Dikkie Dik en de smeerpoes Dikkie Dik en de smeerpoes

Dikkie Dik en de smeerpoes

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Dikke Dik wil na het zwemmen opdrogen in de felle zon. Gelukkig weet Poes dat het belangrijk is om je goed in te smeren met zonnebrandcrème als je de zon ingaat. Prentenboek met vrolijk gekleurde tekeningen. Vanaf ca. 2 jaar.
Titel
Dikkie Dik en de smeerpoes
Auteur
Jet Boeke
Taal
Nederlands
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2013
[18] p. : ill.
ISBN
9789025754587 (hardback)

Besprekingen

Dikkie Dik en Beer zijn op het strand. Wanneer de parasol van Poes wegwaait, belanden Poes en Dikkie Dik in het water. Eenmaal op het droge wil Dikkie Dik zich lekker laten opdrogen in de zon. Maar Poes is zo slim om hem goed in te smeren met zonnebrandcrème. Want onder de parasol of een petje op wil Dikkie Dik niet. Beer wel; die zit ingesmeerd, met een T-shirt aan en een zonnebril op onder de parasol. Als een vogel poep op zijn kop laat vallen, wil Dikkie Dik toch wel een petje opdoen. Grappig prentenboek dat op een speelse manier ingaat op het belang van je goed insmeren wanneer je buiten in de zon bent. Het boek is voorzien van de overbekende paginagrote illustraties. Daaronder staan steeds vier regels tekst die zich prima laten voorlezen. De illustraties vullen de tekst aan. Het boek is in samenwerking met Stichting Melanoom gemaakt. Bij de handelsuitgave krijg je een gratis DikkieDik-zonnepet*. Op het omslag een schaterende Dikkie Dik terwijl Poes hem insmeert met zonnebrandcrèm…Lees verder

Over Jet Boeke

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Jet Boeke (Wageningen, 28 oktober 1948) is een Nederlandse illustrator die vooral bekend is geworden met haar tekeningen van de rode kater Dikkie Dik. Deze verhalen worden regelmatig voorgelezen in het kinderprogramma Sesamstraat. De verhalen over Dikkie Dik zijn met name gericht op peuters.

Levensloop

Na haar eindexamen middelbare meisjesschool ging Boeke naar Amsterdam, waar ze was toegelaten tot de Rietveldacademie. Aanvankelijk wilde ze industrieel vormgever of edelsmid worden, maar op advies van een leraar koos ze uiteindelijk voor de richting grafische vormgeving.

Toen haar opleiding was afgerond reisde ze twee jaar door Noord- en Zuid-Amerika. In New York leerde zij een illustrator kennen die animatiefilmpjes voor Sesame Street maakte. Zo kwam ze voor het eerst met het programma in contact. Teruggekomen in Nederland bleek dat er een Nederlandse versie van Sesamstraat in voorbereiding was. Zij bood haar diensten a…Lees verder op Wikipedia

Suggesties