Boek
Nederlands

Dikkie Dik en de kerstmuis

Jet Boeke (auteur)
+1
Dikkie Dik en de kerstmuis
×
Dikkie Dik en de kerstmuis Dikkie Dik en de kerstmuis

Dikkie Dik en de kerstmuis

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Het is kerst en er staat een prachtige boom in huis, met heel veel pakjes. Maar dan ziet Dikkie Dik een brutale muis bij de pakjes. Die moet hij natuurlijk wegjagen! Zal hij de muis te pakken krijgen? Vierkant hardkartonnen prentenboek met vrolijk gekleurde tekeningen en flapjes. Vanaf ca. 2 jaar.
Titel
Dikkie Dik en de kerstmuis
Auteur
Jet Boeke
Taal
Nederlands
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2021
[12] p. : ill.
ISBN
9789025775667 (hardback)

Besprekingen

Het is kerst en in huis staat een prachtige kerstboom. En onder die boom liggen een heleboel pakjes! Maar dan ziet Dikkie Dik iets bewegen: een brutale muis is ook nieuwsgierig naar de pakjes. Dat kan Dikkie Dik natuurlijk niet toestaan en zo beging een wilde achtervolging door het huis. Als de muis in zijn holletje glipt, besluit de rode kater de wacht te houden. Maar zal hij dat volhouden? In dit vierkante hardkartonnen prentenboekje met twee afgeronde hoeken en flappen wordt op eenvoudige wijze de sfeer van het kerstfeest met de spanning rond de pakjes onder de boom voelbaar gemaakt. Door het omslaan van een flapje ontdekt het kind wat er echt aan de hand is, en kan het op de laatste pagina Dikkie Dik helpen uitpakken. De illustraties, in de bekende Dikkie Dik-stijl en frisse kleuren, zijn over dubbele pagina’s gedrukt omgeven door een smalle witrand; in totaal zijn er zes spreads. De flapjes zijn van dun karton en maken het boek wel wat kwetsbaar. Deel uit de Dikkie Dik-serie ‘Een…Lees verder

Over Jet Boeke

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Jet Boeke (Wageningen, 28 oktober 1948) is een Nederlandse illustrator die vooral bekend is geworden met haar tekeningen van de rode kater Dikkie Dik. Deze verhalen worden regelmatig voorgelezen in het kinderprogramma Sesamstraat. De verhalen over Dikkie Dik zijn met name gericht op peuters.

Levensloop

Na haar eindexamen middelbare meisjesschool ging Boeke naar Amsterdam, waar ze was toegelaten tot de Rietveldacademie. Aanvankelijk wilde ze industrieel vormgever of edelsmid worden, maar op advies van een leraar koos ze uiteindelijk voor de richting grafische vormgeving.

Toen haar opleiding was afgerond reisde ze twee jaar door Noord- en Zuid-Amerika. In New York leerde zij een illustrator kennen die animatiefilmpjes voor Sesame Street maakte. Zo kwam ze voor het eerst met het programma in contact. Teruggekomen in Nederland bleek dat er een Nederlandse versie van Sesamstraat in voorbereiding was. Zij bood haar diensten a…Lees verder op Wikipedia