Dvd
Nederlands

De ballon en andere verhalen

Jet Boeke (naar het werk van)

De ballon en andere verhalen

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
De rode kater Dikkie Dik en zijn vriendjes beleven allerlei avonturen.
Titel
De ballon en andere verhalen
Naar het werk van
Jet Boeke
Taal
Nederlands
Uitgever
Just4Kids, © 2017
1 dvd-video
Speelduur
ca. 25 min.
Aantekening
Nederlands gesproken Eerder verschenen bij het boek 'Het dubbeldikke voorleesboek van Dikkie Dik'
EAN
8711983965331

Besprekingen

Zes korte animatiefilms over de rode kater Dikkie Dik, bekend van Sesamstraat en de prentenboeken van Jet Boeke. In het titelverhaal wordt Dikkie Dik een beetje bang van een eng oranje ding, maar als Poes Muis hem laat zien dat het een echte Dikkie Dik-ballon is, is hij niet bang meer. Verder onder meer Vliegles en De verjaardagskaart. Vanaf ca. 2 jaar.

Over Jet Boeke

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Jet Boeke (Wageningen, 28 oktober 1948) is een Nederlandse illustrator die vooral bekend is geworden met haar tekeningen van de rode kater Dikkie Dik. Deze verhalen worden regelmatig voorgelezen in het kinderprogramma Sesamstraat. De verhalen over Dikkie Dik zijn met name gericht op peuters.

Levensloop

Na haar eindexamen middelbare meisjesschool ging Boeke naar Amsterdam, waar ze was toegelaten tot de Rietveldacademie. Aanvankelijk wilde ze industrieel vormgever of edelsmid worden, maar op advies van een leraar koos ze uiteindelijk voor de richting grafische vormgeving.

Toen haar opleiding was afgerond reisde ze twee jaar door Noord- en Zuid-Amerika. In New York leerde zij een illustrator kennen die animatiefilmpjes voor Sesame Street maakte. Zo kwam ze voor het eerst met het programma in contact. Teruggekomen in Nederland bleek dat er een Nederlandse versie van Sesamstraat in voorbereiding was. Zij bood haar diensten a…Lees verder op Wikipedia