Boek
Nederlands

Pret in het bos

Jan Paul Schutten (auteur), Mariëlla Van de Beek (illustrator)
Floor mag met oom Henk op reis. Ze gaan kamperen in een bos in Frankrijk. Op een nacht horen ze geritsel bij hun tent. Samenleesboek op AVI-E3 en AVI-E4. Vanaf ca. 6,5 jaar.
Onderwerp
Kamperen, Honden
Leesniveau
AVI E3, AVI E4, AVI 3, AVI 5
Titel
Pret in het bos
Auteur
Jan Paul Schutten
Illustrator
Mariëlla Van de Beek
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2012
43 p. : ill.
ISBN
9789048711864 (hardback)

Besprekingen

Floor mag met oom Henk op reis. Ze gaan kamperen in een bos in Frankrijk en beleven daar allerlei avonturen. Ze staan oog in oog met een wild zwijn, oom Henk krijgt een stier achter zich aan als ze een koe melken en ze maken een douche van een emmer met gaatjes. Op een nacht horen ze geritsel bij hun tent. Aardig boekje uit de reeks 'Samenlezers'*. De beginnende lezer leest de eenvoudige, dikgedrukte tekst voor (AVI-E3), de gevorderde lezer leest de iets moeilijkere, normaal gedrukte tekst voor (AVI-E4). Zo wordt er om de beurt een stukje van het verhaal gelezen. Het boek beslaat drie hoofdstukken en heeft veel kleurenillustraties die soms een dubbele pagina beslaan en het verhaal aanvullen. De hoofdpersonen worden aan het begin van het boek voorgesteld. Op het omslag spelen Floor en oom Henk met een hond. Vanaf ca. 6,5 jaar.

Over Jan Paul Schutten

CC BY 4.0 - Foto van/door Vera de Kok

Jan Paul Schutten (Vlissingen, 30 november 1970) is een Nederlandse schrijver van jeugdliteratuur.

Carrière

Schutten is een schrijver van kinderboeken. Het grootste deel van zijn werk bestaat uit informatieve boeken, met name over dieren, geschiedenis en wetenschap. Met zijn debuut Ruik eens wat ik zeg, een non-fictieboek over de taal van planten en dieren won hij meteen een Vlag en Wimpel. In 2008 ontving Schutten de Gouden Griffel voor Kinderen van Amsterdam en in 2014 voor Het raadsel van alles wat leeft- en de stinksokken van Jos Grootjes uit Driel. Dit boek werd ook bekroond met het Gouden Penseel voor de illustraties van Floor Rieder. In 2009 schreef hij het kinderboekenweekgeschenk: De wraak van het spruitje. Jan Paul Schutten werd in 2015 voor 2 jaar benoemd als Kinderboekenambassadeur, een initiatief van Stichting Lezen en het Nederlandse Letterenfonds. In deze …Lees verder op Wikipedia

Suggesties