Boek
Nederlands

The naked chef : de essentie van het koken

Jamie Oliver (auteur)
+1
The naked chef : de essentie van het koken
×
The naked chef : de essentie van het koken The naked chef : de essentie van het koken

The naked chef : de essentie van het koken

In de reeks:
Titel
The naked chef : de essentie van het koken
Auteur
Jamie Oliver
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
The naked chef
Uitgever
Utrecht: Kosmos-Z&K, 2000
249 p. : ill.
ISBN
90-215-8849-8

Besprekingen

De ster van Jamie Oliver schoot als een komeet omhoog met zijn kookprogramma's op BBC 2. Veel van zijn boeken zijn inmiddels vertaald en aan hun zoveelste druk toe. Olivers ouders dreven een pub en hij werd al jong ingeschakeld bij het werk in de keuken. Hij besloot kok te worden en liep stage in Frankrijk en in Londen. Zijn uitgangspunt zijn goede basisingrediënten en verse kruiden. Bij elk recept worden keuzes voor ingrediënten en bereidingswijzen toegelicht. Door de enthousiaste stijl en ongecompliceerde werkwijze zijn de recepten heel aantrekkelijk, met name voor jonge beginners. De kookstijl van Oliver is sterk beïnvloed door de Italiaanse keuken, niet verwonderlijk als je stage liep bij The River Cafe en Carluccio. Geïllustreerd met foto's van de (toen nog erg jonge) auteur en gerechten. Tekst in blauw en zwart. De maatvoering is hier en daar te strikt vertaald. Alfabetisch trefwoorden/receptenregister.

Over Jamie Oliver

CC BY 3.0 - Foto van/door Scandic Hotels

James 'Jamie' Trevor Oliver MBE (Clavering, 27 mei 1975), bijgenaamd The Naked Chef, is een Britse chef-kok.

Jeugd en carrière

Oliver groeide op in zijn geboorteplaats Clavering waar zijn ouders een pub-restaurant (The Cricketers) bezaten en hij na schooltijd meehielp in de keuken. Toen hij zestien werd, ging Oliver van school af. Hij meldde zich aan bij Westminster Catering College, volgde lessen in Frankrijk en trad in dienst bij kok Antonio Carluccio. Daarna ging hij werken in The River Café in Londen.

Oliver kwam in The River Café voor het eerst in aanraking met televisie. Op een dag kwam er een televisieploeg opnames maken voor de documentaire Christmas at the River Café. De redacteuren van het programma merkten Oliver op. De dag dat het programma op televisie verscheen, kreeg hij meerdere aanbiedingen van televisieproducenten.

Lees verder op Wikipedia