Boek
Nederlands

Gekke buren

Ingrid Schubert (auteur), Dieter Schubert (auteur)
+1
Gekke buren
×
Gekke buren Gekke buren
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
De keurige, hardwerkende Kaat heeft niet veel op met haar slordige nieuwe buurman Bram, maar door een storm komt daar verandering in. Prentenboek met gedetailleerde schilderingen in zachte kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Buren, Wonen
Titel
Gekke buren / Ingrid en Dieter Schubert
Auteur
Ingrid Schubert Dieter Schubert
Taal
Nederlands
Uitgever
Rotterdam: Lemniscaat, 2006 | Andere uitgaves
[28] p. : ill.
ISBN
90-5637-562-8 9789056375621 (hardback)

Besprekingen

De nette, hardwerkende Kaat vindt het maar niks als op een dag Bram, een reus van een man, een hut naast haar huisje bouwt. Bram is een hartelijke flierefluiter die zich niet druk maakt om de dag van morgen. Kaat daarentegen ergert zich aan Bram. Als in de herfst Brams hut de lucht in vliegt, heeft Kaat met hem te doen en nodigt hem uit in haar huisje. In eerste instantie wil ze hem niets te eten geven, maar door Brams indirecte manier van vragen, maken ze uiteindelijke een heerlijke pan soep. De naïef realistische en deels gefantaseerde, kleurrijke illustraties zijn uitgevoerd in waterverf; ze zijn deels bladzijdevullend, deels beslaan ze een derde tot de helft van de pagina's. De tekst, welke uit korte zinnen bestaat, is uitgevoerd in een groot lettertype en bevindt zich afwisselend onder of boven aan de bladzijden. Het eenvoudige verhaaltje in dit verzorgde en gezellige prentenboek zal oudere peuters en kleuters beslist aanspreken, niet in de laatste plaats door de rijk gedetaillee…Lees verder

Over Ingrid Schubert

Ingrid Schubert (Essen, West-Duitsland, 29 maart 1953) is een schrijfster en illustrator van kinderboeken en prentenboeken uit de Nederlandstalige jeugdliteratuur.

Biografie

Na een opleiding (vrije schilderkunst) aan de kunstacademie van Münster (Duitsland) kreeg ze samen met Dieter Schubert een beurs voor de Rietveld Academie. Naar aanleiding van een opmerking van Piet Klaasse begonnen ze samen aan een prentenboek. Het resultaat werd Er ligt een krokodil onder mijn bed! (1980). Hoewel ze de meeste boeken samen maken, kreeg Dieter Schubert voor het enige boek waar alleen zijn naam opstaat - Monkie (1986) - een Gouden Penseel. Op de vraag wat hun werk typeert zegt Ingrid Schubert: "De subtiele grapjes, als ik dat mag zeggen. Soms moet je drie keer kijken tot je de details ziet die we met heel veel plezier in de tekening gestopt hebben. Maar ook onze nauwkeurigheid."

BibliografieLees verder op Wikipedia