Boek
Nederlands

Er kan nog meer bij

Ingrid Schubert (auteur), Dieter Schubert (auteur)
+1
Er kan nog meer bij
×
Er kan nog meer bij Er kan nog meer bij
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Bever bouwt een vlot waarop al zijn vrienden een plaatsje kunnen vinden, maar eens is de maat vol. Prentenboek met zachtgekleurde tekeningen. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Dieren, Varen, Spelen
Titel
Er kan nog meer bij
Auteur
Ingrid Schubert Dieter Schubert
Taal
Nederlands
Uitgever
Rotterdam: Lemniscaat, 2001
[28] p. : ill.
ISBN
90-5637-368-4 9789056373689 (hardback)

Besprekingen

In dit prentenboek van de bekende prentenboekenmakers vinden we dezelfde dierenvrienden terug als eerder al in 'Een gat in mijn emmer', 'Dat komt er nou van' en 'Samen kunnen we alles'. In dit opnieuw hartveroverende verhaal bouwt Bever een eenpersoonsbootje, waarmee hij door de vrienden uitgelachen wordt: te klein! Het grote en stevige vlot dat hij als antwoord op hun plagerijen bouwt, kan wel hun goedkeuring wegdragen. Enthousiast springen ze er een voor een op, met als laatste de dikke Beer. De lezer heeft al gniffelend kunnen zien aankomen dat het wel mis móet gaan. Het vlot zinkt dan ook, als een vlinder zich aan het bonte gezelschap toevoegt. De schitterende illustraties in natuurlijke, zachte kleuren brengen de emoties goed in beeld en herbergen nog talloze details (zoals het losraken van de touwen), die de jonge lezers niet zullen ontgaan. In de adequate tekst wisselen beschrijving en dialoog elkaar af. Een warm verhaal, om eindeloos samen van te genieten met kinderen vanaf ca…Lees verder

Over Ingrid Schubert

Ingrid Schubert (Essen, West-Duitsland, 29 maart 1953) is een schrijfster en illustrator van kinderboeken en prentenboeken uit de Nederlandstalige jeugdliteratuur.

Biografie

Na een opleiding (vrije schilderkunst) aan de kunstacademie van Münster (Duitsland) kreeg ze samen met Dieter Schubert een beurs voor de Rietveld Academie. Naar aanleiding van een opmerking van Piet Klaasse begonnen ze samen aan een prentenboek. Het resultaat werd Er ligt een krokodil onder mijn bed! (1980). Hoewel ze de meeste boeken samen maken, kreeg Dieter Schubert voor het enige boek waar alleen zijn naam opstaat - Monkie (1986) - een Gouden Penseel. Op de vraag wat hun werk typeert zegt Ingrid Schubert: "De subtiele grapjes, als ik dat mag zeggen. Soms moet je drie keer kijken tot je de details ziet die we met heel veel plezier in de tekening gestopt hebben. Maar ook onze nauwkeurigheid."

BibliografieLees verder op Wikipedia