Boek
Nederlands

Vormen

Ingrid Godon (illustrator), Inge Bergh (auteur)
Muis Nellie en kikker Cezar proberen te ontdekken wat het verschil is tussen ronde en hoekige vormen. Hardkartonnen prentenboek met kleurige tekeningen en tekst op rijm. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Titel
Vormen
Illustrator
Ingrid Godon
Auteur
Inge Bergh
Taal
Nederlands
Uitgever
Averbode: Altiora, 2007
[18] p. : ill.
ISBN
9789031725588 (hardback)

Besprekingen

Twee dierenvriendjes, muis Nellie en kikker Cezar, zijn op zoek naar alles wat rond of vierkant is. Ze ontdekken dat een andere vorm heel andere mogelijkheden geeft. Peuters kunnen aan deze speurtocht meedoen. Het aantal vormen is beperkt tot rond, vierkant en driehoekig. De tekst, bestaand uit rijmpjes van vier regels, is in een duidelijk, prettig lettertype links afgedrukt. De versjes komen wat geforceerd over omdat het ritme niet altijd goed is. Bij enkele rijmpjes kunnen kinderen het laatste woord zelf invullen. De platen vullen de rechterbladzijde; ze bevatten vriendelijke, bruinomlijnde figuurtjes, sfeervol, in zachte, gedekte tinten gekleurd. Het boekje is verzorgd uitgegeven: oblong formaat, hardkarton met twee afgeronde hoeken. Om samen met peuters vanaf 2,5 jaar te bekijken.

Over Ingrid Godon

Ingrid Godon (Wilrijk, 29 augustus 1958) is een Belgische illustrator van kinderboeken.

Leven

Godon heeft geen echte opleiding illustreren gehad. Ze volgde een opleiding etalage aan de Stedelijke voor Schone Kunsten in Lier. Haar leraar, Rik van den Brande (zelf illustrator), stimuleerde haar om in de richting van illustreren verder te gaan.

Werk

Godon begon in 1981 met werken voor schoolboeken en -tijdschriften zoals Dopido. Naar eigen zeggen heeft ze daar het vak geleerd. Ze bleef dit werk ongeveer 20 jaar lang doen. Na een tijdje wilde ze echter meer en kreeg ze geleidelijk aan steeds meer opdrachten voor kinderboeken. Het bekendst is ze ondertussen met haar Nellie & Cezar-boekjes, waar ook tekenfilms van gemaakt zijn.

In 2000 verscheen Wachten op matroos, waarvan Godon het verhaal bedacht had en illustreerde en waar André Sollie de tekst bij schreef. Dit boek beteken…Lees verder op Wikipedia

Suggesties