Boek
Nederlands

Met de klas naar het bos

Ingrid Godon (illustrator), Inge Bergh (auteur)
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar

Besprekingen

De muis Nellie en de kikker Cezar gaan met nog een aantal dieren en de juf naar het bos. Ze gaan op zoek naar een schat: wat zou die schat zijn en vinden ze hem? Deel uit de serie 'Nellie & Cezar: Belevenissen op school'* met een eenvoudig verhaal in de tegenwoordige tijd; de figuurtjes zijn ook bekend van televisie (Ketnet). Hardkartonnen prentenboek met twee afgeronde hoeken en tweepaginagrote illustraties waarin flapjes zijn verwerkt; achter de flapjes is een detail van de tekening verstopt. De tekst in een duidelijk, schreefloos lettertype staat in blokjes in de illustraties verwerkt. De spreads hebben secundaire, herfstachtige kleuren; de figuren zijn getekend met dikke zwarte contouren. De dieren zijn afgebeeld als mensen en hebben menselijke eigenschappen. Het verhaal heeft een zekere spanning en een positief einde. Om, vooral in de herfstperiode, samen te bekijken en voor te lezen. Vanaf ca. 3 jaar.

Over Ingrid Godon

Ingrid Godon (Wilrijk, 29 augustus 1958) is een Belgische illustrator van kinderboeken.

Leven

Godon heeft geen echte opleiding illustreren gehad. Ze volgde een opleiding etalage aan de Stedelijke voor Schone Kunsten in Lier. Haar leraar, Rik van den Brande (zelf illustrator), stimuleerde haar om in de richting van illustreren verder te gaan.

Werk

Godon begon in 1981 met werken voor schoolboeken en -tijdschriften zoals Dopido. Naar eigen zeggen heeft ze daar het vak geleerd. Ze bleef dit werk ongeveer 20 jaar lang doen. Na een tijdje wilde ze echter meer en kreeg ze geleidelijk aan steeds meer opdrachten voor kinderboeken. Het bekendst is ze ondertussen met haar Nellie & Cezar-boekjes, waar ook tekenfilms van gemaakt zijn.

In 2000 verscheen Wachten op matroos, waarvan Godon het verhaal bedacht had en illustreerde en waar André Sollie de tekst bij schreef. Dit boek beteken…Lees verder op Wikipedia

Suggesties