Boek
Nederlands

In het bos

+1
In het bos
×
In het bos In het bos
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Hardkartonnen, tekstloos prentenboekje, uitgesneden in de vorm van een bos, dat ook rechtop kan staan. Met sfeervolle retro-illustraties in warme kleuren. Vanaf ca. 1 jaar.
Onderwerp
Bossen
Extra onderwerp
boekstart
Titel
In het bos
Auteur
Ingela P. Arrhenius
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
La forêt
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2018
[10] p. : ill.
ISBN
9789025768805 (hardback)

Besprekingen

Stevig uitgevoerd, in vorm gesneden boekje met dik kartonnen pagina’s van achter elkaar staande bomen, oplopend van klein naar groot: zo dring je steeds verder het bos in. Behalve verschillende bomen, kom je daar ook kleinere en grotere dieren tegen, van slakje en vogel tot everzwijn en beer. Het boekje bevat geen tekst, maar nodigt uit tot aanwijzen en benoemen. De gekleurde illustraties zijn in warme, diepe tinten en hebben een retro-uitstraling. De dieren zien er vriendelijk uit met hun in verhouding grote, ronde ogen. Door het linnen rugbandje klapt het boekje gemakkelijk open en is het goed te hanteren, of neer te zetten als een 'echt' bos. In dezelfde opzet verscheen ook 'Op de kermis'*. De illustratrice is een bekende Zweedse ontwerpster van o.a. stoffen. Mooi, geslaagd boekje voor baby's en dreumesen vanaf ca. 1 jaar.

In het bos

'In het bos' is een erg leuk boekje voor de allerkleinsten. Sla de bladzijden om en maak een wandeling door een prachtig bos. Onderweg kom je telkens een andere bosbewoner tegen. De vos, de egel, een schattige beer ... Mooi extraatje dat misschien niet meteen opvalt, is dat je wandeling begint in de lente en je zo via de zomer en de herfst in een winters sneeuwlandschap terechtkomt.Dat Ingela P. Arrhenius weet welke illustraties aanslaan bij hippe ouders is duidelijk. Ze is dan ook niet aan haar debuut toe. Als illustrator en grafisch ontwerpster is ze al jaren bezig met het ontwerpen van designartikelen zoals bv. prentkaarten en posters voor de kinderkamer. Ingela is ook een bekende gast in designbladen en op blogs. Zelf is ze fan van de stijl van de jaren 50 en 60. Deze voorliefde is duidelijk zichtbaar in haar tekeningen. Ingela gebruikt felle kleuren (voor de kleintjes) en combineert dit met mooie illustraties die erg retro aandoen. Opvallend aan het ontwerp …Lees verder