Helemaal Fien!

Harmen Van Straaten (auteur), Georgien Overwater (illustrator)
+1
Helemaal Fien!
×
Helemaal Fien! Helemaal Fien!
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Fien, Sjoerd en Juliano gaan logeren bij de tante van Juliano die een dierenpension heeft. Binnen de kortst mogelijke tijd dreigen ze in de problemen te komen door de wilde ideee͏̈n van Fien. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar.
Onderwerp
Vakantie
Titel
Helemaal Fien!
Auteur
Harmen Van Straaten 1958-
Illustrator
Georgien Overwater
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Pimento, 2009
79 p. : ill.
ISBN
9789049923839 (hardcover)

Andere formaten:

Besprekingen

Helemaal Fien! is het derde boek met avonturen van Fien en haar vrienden. Het boek staat los van de andere belevenissen en kan dus perfect apart gelezen worden. De kleurrijke kaft met een grappig portret van Fien doet vermoeden dat er binnenin meer van dat moois volgt, maar dat valt tegen. De schaarse kleine illustraties in grijswaarden van Georgien Overwater dragen weinig bij tot het verhaal. Verwonderlijk als je bedenkt dat Harmen Van Straaten zelf illustrator is en al enkele prijzen in de wacht wist te slepen.
Fien is een ondeugend meisje dat heel stoer overkomt, maar best lief is. Omdat haar mama moet werken kan ze niet op vakantie, en dat is even slikken. Fiens beste vriend Juliano biedt haar de kans om met hem en zijn moeder mee te gaan naar het hotel van zijn tante. Ook hun vriend Sjoerd mag mee. De autorit verloopt niet zonder hindernissen en bij aankomst blijkt het hotel een dierenpension te zijn. Omdat Juliano's tante haar heup heeft gebroken, nemen de drie vriende…Lees verder
Samen met haar vriendjes gaat Fien een week logeren in een dierenpension. Op weg naar hun bestemming maken ze het een meneer in een gele auto behoorlijk moeilijk. Tot hun schrik zien ze hem terug bij het dierenpension. Toch wordt dit de aanleiding tot een nieuwe vriendschap. Derde deel over een brutaaltje met een goed hart. Fien doet, eer ze denkt, en raakt dan, samen met de vrienden van de piratenclub, in nogal netelige situaties. Daar redt ze zich dan weer handig uit. De ondernemende Fien doet wat menig kind graag zou willen doen. Dat maakt haar avontuurtjes aantrekkelijk om te lezen. De zinnen zijn kort en het woordgebruik is eenvoudig. Dit maakt het verhaal zeer toegankelijk. De soepele zwart-wittekeningetjes passen er uitstekend bij. Het omslag is kleurig en uitnodigend. Eerder verscheen het luisterboek 'Helemaal Fien'*. Fien heeft een eigen fanclub: www.harmenvanstraaten.nl. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar.

Over Harmen Van Straaten

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Harmen van Straaten (Arnhem, 15 september 1958) is een Nederlands auteur en illustrator.

Loopbaan

Van Straaten is sinds 1987 werkzaam als illustrator van kinderboeken en sinds een aantal jaar ook als schrijver. Als illustrator heeft hij samengewerkt met bijvoorbeeld Carry Slee, Jacques Vriens en Fred Diks. Voor zijn illustraties wist Van Straaten in het buitenland ook enkele prijzen in de wacht te slepen.

Als schrijver begon Van Straaten door bij zijn illustraties een verhaal te schrijven, en hieruit ontstonden uiteindelijk enkele prentenboeken. Daarna volgden de boeken Wonderland (2005) en de roman Luchtacrobaten (2006).

Familie

Van Straaten komt uit een familie van illustratoren, zijn oom Gerard van Straaten illustreerde jarenlang de kinderboekenreeks De Kameleon, waarvoor Van Straaten de Juniorreeks illustreerde. Zijn andere oom, Peter van Straaten, was cart…Lees verder op Wikipedia

Suggesties