Boek
Nederlands

Ik wil geen kus

Hans Hagen (auteur), Monique Hagen (auteur), Philip Hopman (illustrator)
Titel
Ik wil geen kus
Auteur
Hans Hagen 1955- Monique Hagen 1956-
Illustrator
Philip Hopman
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2012
[18] p. : ill.
ISBN
9789048710737 (hardback)

Besprekingen

Een mus krijgt vallende noten op zijn kop. Tegen de pijn willen mees, mol en vos hem een kus geven, maar dat wil mus helemaal niet. Met een kleine verwijzing naar de fabel van vos en raaf en het stuk kaas. Deeltje uit de serie 'Hee, ik lees!'*, bestemd voor kleuters in de overgang van prentenboek naar de eerste leesboekjes. Het taalgebruik is eenvoudig. Korte eenvoudige eenlettergrepige woorden met alleen in het woordje 'zegt' twee medeklinkers achter elkaar, AVI-Start. Hoofdletters worden niet gebruikt. Door enkel het gebruik van de komma, de punt en het vraagteken is de interpunctie beperkt. Elke zin begint op een nieuwe regel en bestaat uit maximaal zes woorden. Ruime interlinie. De tekst in een duidelijke zwarte schreefloze letter is gedrukt op de rustig ingekleurde gedeelten binnen de grote illustraties. De mooie kleurige aquarelillustraties in warme herfsttinten bestrijken steeds een dubbele pagina. Ze vullen de tekst prima aan. Op de grote illustratie op de schutbladen staan al…Lees verder

Over Hans Hagen

Johannes Clasinus (Hans) Hagen ('s-Graveland, 10 september 1955) was leraar Nederlands, speldocent en redacteur van een jeugdtijdschrift voor hij fulltime schrijver werd.

Met echtgenote Monique Hagen schreef hij twee prentenboeken Banaan en De opruimspin, en vier dichtbundels Daar komt de tijger, Misschien een olifant, Jij bent de liefste en Van mij en van jou.

Monique en Hans schreven ook een informatief boek over paarden, Het paardenboek. Het verscheen mei 2005. Ze spelen met het idee een tweede deel te schrijven, omdat lang niet alles over paarden in het eerste boek paste. Daarna schreef hij nog meer bundels zoals "Nooit denk ik aan niets".

Boeken van Hans Hagen zijn in elf landen in dertien talen vertaald. Hans en Monique Hagen bezoeken regelmatig Nederlandse scholen in binnen- en buitenland. Hans werkte bijvoorbeeld in Singapore, Indonesië, Ghana, Tanzania, Kenia, Egypte, Bonaire, Curaçao, Dubai, Pra…Lees verder op Wikipedia

Suggesties