Luisterboek
Nederlands

Hans Hagen leest Jubelientje wordt wild

Hans Hagen (auteur), Philip Hopman (illustrator)
+1
Hans Hagen leest Jubelientje wordt wild
×
Hans Hagen leest Jubelientje wordt wild Hans Hagen leest Jubelientje wordt wild

Hans Hagen leest Jubelientje wordt wild

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Vijftien korte verhalen en een liedje over de belevenissen van Jubelientje en haar oma
Extra onderwerp
LUI, Voorleesverhalen, luisterboeken
Titel
Hans Hagen leest Jubelientje wordt wild
Auteur
Hans Hagen 1955- (inlezer)
Illustrator
Philip Hopman
Uniforme titel
Jubelientje wordt wild
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Rubinstein, 2008
1 cd
Speelduur
54 min.
ISBN
9789047603412

Andere formaten:

Besprekingen

Jubelientje houdt heel veel van haar oma, en samen bedenken ze allerlei bijzondere plannen die ze ook samen uitvoeren. Dit luisterboek opent met een liedje van Hans Hagen, waarin verklaard wordt wie Jubelientje is. De tekst is niet zo eenvoudig, maar het feit dat Jubelientje "in verhalen woont en met letters speelt" wordt leuk en duidelijk geïllustreerd. De vertolking gebeurt door Willem Nijholt, en neigt misschien iets te veel naar cabaret voor jonge kinderen. Het eerste verhaal gaat over de betekenis van 'wild'. Jubelientje maakt een onderscheid tussen 'mensen-wild' en wild zijn zoals bv. een leeuw. Met dit verhaal is meteen de titel van het album verklaard. De andere verhalen vertellen over wat Jubelientje zoal onderneemt: ze voert vogels en ziet het verschil met het voedsel dat ze zelf lekker vindt, en ze filosofeert over wie ze was als baby, ze is een kei in denk- en woordspelletjes, en gaat naar Koninginnedag om samen met haar vriendje en met oma bloemen en kleren te verkopen. D…Lees verder
Integrale weergave van het boek 'Jubelientje wordt wild'*, voorgelezen door de schrijver zelf. De vijftien korte, fantasievolle verhalen gaan over Jubelientje en haar oma, die aan elkaar gewaagd zijn. Vlot en warm-menselijk worden de op zichzelf staande belevenissen verteld. Opvallend is Jubelientjes al vroege bewustzijn van taal: regelmatig wordt daarmee gespeeld en worden er leuke woordvondsten gedaan. Daarnaast heeft Jubelientje menig uitspraak die door de waterdichte kinderlogica bijna filosofisch aandoet. De Jubelientje-serie is al enige malen in de prijzen is gevallen: een Vlag en Wimpel, een Pluim van de Maand en vier keer getipt door de Kinderjury.

Over Hans Hagen

Johannes Clasinus (Hans) Hagen ('s-Graveland, 10 september 1955) was leraar Nederlands, speldocent en redacteur van een jeugdtijdschrift voor hij fulltime schrijver werd.

Met echtgenote Monique Hagen schreef hij twee prentenboeken Banaan en De opruimspin, en vier dichtbundels Daar komt de tijger, Misschien een olifant, Jij bent de liefste en Van mij en van jou.

Monique en Hans schreven ook een informatief boek over paarden, Het paardenboek. Het verscheen mei 2005. Ze spelen met het idee een tweede deel te schrijven, omdat lang niet alles over paarden in het eerste boek paste. Daarna schreef hij nog meer bundels zoals "Nooit denk ik aan niets".

Boeken van Hans Hagen zijn in elf landen in dertien talen vertaald. Hans en Monique Hagen bezoeken regelmatig Nederlandse scholen in binnen- en buitenland. Hans werkte bijvoorbeeld in Singapore, Indonesië, Ghana, Tanzania, Kenia, Egypte, Bonaire, Curaçao, Dubai, Pra…Lees verder op Wikipedia