Luisterboek
Nederlands

Hans Hagen leest Jubelientje leert lezen

Hans Hagen (auteur)
+1
Hans Hagen leest Jubelientje leert lezen
×
Hans Hagen leest Jubelientje leert lezen Hans Hagen leest Jubelientje leert lezen

Hans Hagen leest Jubelientje leert lezen

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Zestien korte verhalen en een liedje over de belevenissen van Jubelientje en haar oma
Onderwerp
Lezen
Titel
Hans Hagen leest Jubelientje leert lezen
Auteur
Hans Hagen 1955-
Uniforme titel
Jubelientje leert lezen
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Rubinstein, 2008
1 cd
Speelduur
59 min.
ISBN
9789047603405

Besprekingen

Integrale weergave van het boek 'Jubelientje leert lezen'*, voorgelezen door de schrijver zelf. De zestien korte, fantasievolle verhalen gaan over Jubelientje en haar oma, die aan elkaar gewaagd zijn. Vlot en warm-menselijk worden de op zichzelf staande belevenissen verteld. Opvallend is Jubelientjes al vroege bewustzijn van taal: regelmatig wordt daarmee gespeeld en worden er leuke woordvondsten gedaan. Daarnaast heeft Jubelientje menig uitspraak die door de waterdichte kinderlogica bijna filosofisch aandoet. De Jubelientje-serie is al enige malen in de prijzen is gevallen: een Vlag en Wimpel, een Pluim van de Maand en vier keer getipt door de Kinderjury.

Over Hans Hagen

Johannes Clasinus (Hans) Hagen ('s-Graveland, 10 september 1955) was leraar Nederlands, speldocent en redacteur van een jeugdtijdschrift voor hij fulltime schrijver werd.

Met echtgenote Monique Hagen schreef hij twee prentenboeken Banaan en De opruimspin, en vier dichtbundels Daar komt de tijger, Misschien een olifant, Jij bent de liefste en Van mij en van jou.

Monique en Hans schreven ook een informatief boek over paarden, Het paardenboek. Het verscheen mei 2005. Ze spelen met het idee een tweede deel te schrijven, omdat lang niet alles over paarden in het eerste boek paste. Daarna schreef hij nog meer bundels zoals "Nooit denk ik aan niets".

Boeken van Hans Hagen zijn in elf landen in dertien talen vertaald. Hans en Monique Hagen bezoeken regelmatig Nederlandse scholen in binnen- en buitenland. Hans werkte bijvoorbeeld in Singapore, Indonesië, Ghana, Tanzania, Kenia, Egypte, Bonaire, Curaçao, Dubai, Pra…Lees verder op Wikipedia