Besprekingen

Daan wil naar de maan. Steeds meer dieren willen mee op zijn raketkar. Door gaten in de weg tuimelt iedereen op de grond. Uiteindelijk gaan ze liever naar zee dan naar de maan. Op het eind van de dag worden ze beloond met een prachtig zicht op de zee en … de maan. Het verhaal over Daan en de zeven dieren vormt een mooi, fantasierijk geheel. De illustraties passen er schitterend bij, met levendige composities en expressieve personages. De steeds lager getekende zon toont dat Daan en zijn dierenvrienden een hele dag onderweg zijn. Dit boekje voor beginnende lezers maakt deel uit van de reeks ‘Hee, ik lees!’*, voor kleuters die al aan lezen toe zijn. Het leesniveau is heel eenvoudig: AVI-Start met eenlettergrepige, klankzuivere woorden en zinnen van vier à vijf woorden. De afwisseling van tekstblokken en zachtgetinte illustraties zorgt voor een mooie, ruime bladspiegel. Op de schutbladen kunnen kinderen alle personages met het passende naamkaartje verbinden. De reeks sluit aan bij de met…Lees verder

Over Hans Hagen

Johannes Clasinus (Hans) Hagen ('s-Graveland, 10 september 1955) was leraar Nederlands, speldocent en redacteur van een jeugdtijdschrift voor hij fulltime schrijver werd.

Met echtgenote Monique Hagen schreef hij twee prentenboeken Banaan en De opruimspin, en vier dichtbundels Daar komt de tijger, Misschien een olifant, Jij bent de liefste en Van mij en van jou.

Monique en Hans schreven ook een informatief boek over paarden, Het paardenboek. Het verscheen mei 2005. Ze spelen met het idee een tweede deel te schrijven, omdat lang niet alles over paarden in het eerste boek paste. Daarna schreef hij nog meer bundels zoals "Nooit denk ik aan niets".

Boeken van Hans Hagen zijn in elf landen in dertien talen vertaald. Hans en Monique Hagen bezoeken regelmatig Nederlandse scholen in binnen- en buitenland. Hans werkte bijvoorbeeld in Singapore, Indonesië, Ghana, Tanzania, Kenia, Egypte, Bonaire, Curaçao, Dubai, Pra…Lees verder op Wikipedia

Suggesties