Luisterboek
Nederlands

De beste sprookjes van Andersen

Hans Christian Andersen (auteur), Pieter Lutz (verteller)
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Bewerking van acht bekende sprookjes. Vanaf ca. 9 jaar
Bevat
CD 1 De sneeuwkoningin
CD 1 Klaas Vaak
CD 1 Het tinnen soldaatje
CD 1 Het lelijke eendje
CD 2 De rode schoentjes
CD 2 De kleine zeemeermin
CD 2 Het meisje met de zwavelstokjes
CD 2 De Chinese nachtegaal
Titel
De beste sprookjes van Andersen
Auteur
Hans Christian Andersen
Verteller
Pieter Lutz
Taal
Nederlands
Uitgever
Uithoorn: Karakter, 2004
2 cd's
Speelduur
140 min.
ISBN
9789061126133

Besprekingen

Een dubbelcd met acht bewerkte en onverkorte sprookjes van Andersen. De verhalen worden voorgelezen en niet van achtergrondgeluiden en muziek voorzien. Of de weliswaar met een dun hedendaags sausje overgoten (gouden kelk= gouden beker) maar verder redelijk authentieke sprookjes nu wel zo spannend zijn voor kinderen van nu, is de vraag. De verhalen duren gemiddeld een kwartier en gaan over oude tijden en wrede zaken. Ook vereisen de ingewikkelde zinnen veel concentratie. De voorlezer heeft een warme, grootvaderlijke stem en is duidelijk te verstaan. Luisterboeken zijn een goede aanvulling voor visueel gehandicapte kinderen. Voor kinderen vanaf 9 jaar. Ook eventueel te gebruiken door slechtziende en/of moeilijk lezende bejaarden, voor wie deze bekende sprookjes nostalgie betekenen.

Over Hans Christian Andersen

Hans Christian Andersen (Odense, 2 april 1805 – Kopenhagen, 4 augustus 1875) was een Deens schrijver en dichter, het bekendst om zijn sprookjes. In eigen land wordt hij gewoonlijk bij zijn voorletters H.C. Andersen genoemd (Deense uitspraak: Ho Cee Annersen).

Biografie

Hans Christian Andersen werd geboren en groeide op in Odense, in grootte de derde stad van Denemarken. Zijn vader was schoenmaker en overleed toen Hans Christian 11 jaar oud was. In zijn vroege jeugd speelde hij graag met zijn poppenkast. Hij wilde graag acteur worden, maar werd niet aangenomen bij de koninklijke theaterschool (1819). Zijn opleiding kreeg hij aan een school voor armen, totdat hij op 17-jarige leeftijd via vrienden een beurs kreeg voor een goede school. Op deze laatste school werd hij veel gepest door leraren en leerlingen. Andersen stond bekend als een verlegen en stil persoon, niet goed in de omgang met anderen. Daarom wordt gezegd dat …Lees verder op Wikipedia