Boek
Nederlands

Het geheim van Beukensteyn

Hanna Kraan (auteur), Jens Kraan (auteur), Henrike Van Engelenburg (auteur)
Daan en Floor ontdekken in Slot Beukensteyn dat ze het verleden van het kasteel kunnen zien. Wie is die ronddwalende ridder? Met gekleurde illustraties. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Kunst
Titel
Het geheim van Beukensteyn / geschreven door Hanna Kraan, voltooid door Henrike van Engelenburg ; tekst Jens Kraan ; illustraties Geert Gratama
Auteur
Hanna Kraan Jens Kraan Henrike Van Engelenburg
Illustrator
Geert Gratama
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Van Goor, © 2022
143 p. : ill.
ISBN
9789000383283 (hardback)

Besprekingen

Een spannend kinderboek over het verleden van ridders en kastelen. Baron Freek van Grinckel is druk bezig met het zoeken naar geld om Slot Beukensteyn te restaureren. Het lijkt er echter op dat hij het kasteel zal moeten verkopen. Daan en Floor willen helpen het kasteel te redden. Dan ontdekken ze een geheim: het verleden van het kasteel en de voorouders van de baron worden zichtbaar in de schittering van het licht. Spannend en sfeervol geschreven. Met speelse, digitaal ingekleurde pen- en inktillustraties waar hier en daar schilderijen uit het Rijksmuseum in verwerkt zitten. QR-codes in het verhaal leiden naar online bonusmateriaal. Hanna Kraan (Rotterdam, 1946 - Soest, 2011) was een Nederlandse jeugdauteur. Ze schreef meerdere boeken, waaronder de verhalen over de boze heks. Haar werk werd in meerdere landen uitgegeven. 'Het geheim van Beukensteyn' werd voltooid door theatermaker Henrike van Engelenburg. Geschikt om voor te lezen vanaf ca. 6 jaar of zelf te lezen vanaf ca. 8 jaar.

Over Hanna Kraan

Hanna Kraan (Rotterdam, 24 juli 1946 – Soest, 2 januari 2011) was een Nederlandse kinderboekenschrijfster. Aan de Universiteit van Utrecht studeerde zij Italiaans. Ze was werkzaam aan het Rotterdams Conservatorium als docent Italiaans.

Levensloop

Hanna Kraan wordt vlak na de Tweede Wereldoorlog (op 24 juli 1946) in Rotterdam Delfshaven geboren. Ze heeft twee broers, een oudere (Jaap) en een jongere (Henk). De kinderen groeien op in het jongenshuis van haar ouders. In haar jonge jaren speelt Hanna veel met haar kleine broer, totdat ze boeken ontdekt en begint te lezen. Ze is gegrepen door taal. En dat heeft ze niet van een vreemde, haar vader Hendrik H. Kraan schrijft drie spannende verhalen voor jongens: De smokkelexpres, De ijzeren wet en Het ivoren fregat. Na de HBS gaat Hanna naar Utrecht om Italiaans te studeren.

Begin jaren ‘70 keert ze terug naar Rotterdam en wordt docent Italiaans aan het cons…Lees verder op Wikipedia