Boek
Nederlands

Omdat ik zoveel van je hou

+1
Omdat ik zoveel van je hou
×
Omdat ik zoveel van je hou Omdat ik zoveel van je hou

Omdat ik zoveel van je hou

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Titel
Omdat ik zoveel van je hou
Auteur
Guido Van Genechten
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Clavis, 2003
[28] p. : ill.
ISBN
9789044800739 (hardback)

Besprekingen

Clavis heeft erg zijn best gedaan om dit prentenboek van Guido van Genechten in de schijnwerpers te plaatsen. O.m. via acties tijdens de Jeugdboekenweek moest het prentenboek over het schattige beertje en zijn mama zijn weg naar de kopers vinden. Het boek heeft dan ook veel om een commercieel succes te worden. Het hele kleurenpallet van het boek beperkt zich tot wit, roze en lichtblauw: kan het meer "aangepast" zijn aan het "babygevoel"? Kleine beertjes, wit of bruin, doen het nu eenmaal bijzonder goed bij jonge kinderen én zeker bij de voorlezende volwassenen. Het kleine ijsbeertje in Omdat ik zoveel van je hou kreeg nog een extraatje om de aaibaarheidsfactor te verhogen: hij werd voorzien van een witte, zachte vilten laag die je bijna niet ziet, maar wel kunt voelen. Een leuk extraatje voor thuis, maar in kleuterklassen of bibliotheken zal ons wit beertje gauw groezelig worden!

Het kleine beertje IJsje weet al heel veel over de dingen rondom hem, maar bestookt zijn mo…Lees verder
Groot formaat prentenboek over een kleine ijsbeer en zijn moeder. IJsje weet hoe hij de lekkerste vissen kan vangen, hoe een sneeuwvlokje smaakt, hoe je op een ijsberg moet klimmen en weer veilig naar beneden kan glijden en nog veel meer. Maar sommige dingen weet hij niet en die vertelt zijn moeder hem: waar de sneeuw vandaan komt, dat ijsberen wit zijn omdat dat de mooiste en liefste kleur is voor een ijsbeer. Dan vraagt IJsje 'En als ik nu geel was, zou je mij dan nog mooi en lief vinden?' Op de schutbladen staan kleine hartjes, vlaggetjes en IJsje tijdens zijn activiteiten. De kleuren zijn in hoofdzaak blauw en wit. Bijzonder is dat IJsje een pluchen vacht heeft (ook op het omslag), waardoor je met je vingers de zachtheid kunt voelen. Bezwaar kan zijn dat het beertje daardoor vies kan worden. Twee tot tien regels tekst per twee bladzijden, die passen bij de situatie van de activiteit van de illustratie. Het boek straalt veiligheid en geborgenheid uit. Vader ijsbeer is afwezig. Vana…Lees verder

Omdat ik zoveel van je hou

IJsbeer IJsje weet al heel veel: waar de lekkerste vissen zwemmen en hoe hij ze moet vangen, hoe een sneeuwvlokje smaakt, hoe strelend en koud de wind kan zijn en nog veel meer. Sommige dingen begrijpt hij echter niet zo goed, zoals waar de sneeuw vandaan komt en waarom ijsberen wit zijn. Hij vraagt zich af of mama hem ook nog mooi en lief zou vinden als hij er helemaal anders uitzag. “Natuurlijk”, antwoordt mama en IJsje vraagt waarom. Het antwoord op die allerbelangrijkste vraag weet IJsje eigenlijk al wel: “Omdat ik zoveel van je hou”, zegt mama. Na het prentenboek en een pluchen IJsje is er nu ook een pop- upversie van dit succesverhaal over liefde en geborgenheid van Guido van Genechten. Het is een vierkant, groot formaat boek met een stevige kaft. Wanneer je het boek opent, zie je dadelijk de vissende IJsje samen met zijn moeder. De arm van mama gaat vanzelf omhoog, maar je kunt ook zelf de vislijn van IJsje en zijn mama in beweging brengen. Onder de flap op de rechterbladzijde …Lees verder

Over Guido Van Genechten

Guido Van Genechten (Mol, 19 augustus 1957) is een Vlaamse auteur en illustrator. Guido Van Genechten is wereldwijd bekend met zijn prentenboeken.

In 1995 verscheen In het donker het eerste in een inmiddels omvangrijke reeks prentenboeken voor peuters en kleuters. Het bekendste figuurtje door hem ontworpen is waarschijnlijk het konijntje met het slap oortje Rikki.

Guido Van Genechten studeerde typografie en werkte jarenlang in de grafische sector, waar hij vooral bezig was met lay-out en montage. Intussen volgde hij lessen tekenen, schilderen, grafiek en fotografie aan de kunstacademie van Mol.

Zijn prentenboeken verschenen in vele talen. In 2010 is zijn prentenboek Wiebelbillenboogie prentenboek van het jaar 2010 en staat centraal in de Nationale Voorleesdagen.

Bibliografie

Kijk je mee

  • Tamme beestjes (Clavis)
  • Wilde beestjes (Clavis)

Max