Boek
Nederlands

Friemeldiertjes

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Vierkant gewatteerd stoffen babyboekje met vrolijk gekleurde illustraties van dieren, zoals een muis, een olifant en een pinguïn. Met enkele knisperpagina’s en stoffen flapjes om aan te friemelen. Vanaf ca. 3 maanden.
Onderwerp
Dieren
Titel
Friemeldiertjes
Auteur
Guido Van Genechten
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2017
[8] p. : ill.
ISBN
9789044826906 (paperback)

Besprekingen

Lekker dik opgevuld, stoffen babyboekje in sprekende, vrolijke kleuren. In en op het boekje zijn groot acht dieren afgebeeld; twee aan twee elkaars tegenpolen. Een kleine muis naast een grote olifant, en prikkend egeltje naast een schaap met zachte krulletjes, een koude pinguïn naast een zonnige leeuw. En op de buitenkant een slapende uil naast een wakkere poes. Dit geeft, naast het nabootsen van dierengeluiden stof tot vertellen bij de plaatjes. Sommige dieren hebben kleine flapjes om aan te friemelen, bijvoorbeeld de oortjes van de poes of de slurf van de olifant. Samen met het knisperelement in de buitenste pagina’s zorgt dat ervoor dat de aandacht wordt vastgehouden en dat de baby fijn zelf het boekje kan ontdekken. Het pakt lekker vast door kleine knuistjes. Het boekje verscheen eerder exclusief als kofferboekje voor BoekStart. Vanaf ca. 3 maanden.

Over Guido Van Genechten

Guido Van Genechten (Mol, 19 augustus 1957) is een Vlaamse auteur en illustrator. Guido Van Genechten is wereldwijd bekend met zijn prentenboeken.

In 1995 verscheen In het donker het eerste in een inmiddels omvangrijke reeks prentenboeken voor peuters en kleuters. Het bekendste figuurtje door hem ontworpen is waarschijnlijk het konijntje met het slap oortje Rikki.

Guido Van Genechten studeerde typografie en werkte jarenlang in de grafische sector, waar hij vooral bezig was met lay-out en montage. Intussen volgde hij lessen tekenen, schilderen, grafiek en fotografie aan de kunstacademie van Mol.

Zijn prentenboeken verschenen in vele talen. In 2010 is zijn prentenboek Wiebelbillenboogie prentenboek van het jaar 2010 en staat centraal in de Nationale Voorleesdagen.

Bibliografie

Kijk je mee

  • Tamme beestjes (Clavis)
  • Wilde beestjes (Clavis)

Max