Boek
Nederlands

Van Dale groot woordenboek der Nederlandse taal

Guido Geerts (redacteur), Hans Heestermans (redacteur)

Van Dale groot woordenboek der Nederlandse taal

Titel
Van Dale groot woordenboek der Nederlandse taal / Geerts, Guido ; Heestermans, Hans (hoofdred.)
Redacteur
Guido Geerts Hans Heestermans
Taal
Nederlands
Editie
12de dr., in de nieuwe spelling
Uitgever
Utrecht: Van Dale Lexicografie, 1995
3 dl.
ISBN
90-6648-415-2

Besprekingen

De complete 13e editie van de Dikke Van Dale is nu beschikbaar in een speciale studenteneditie in één deel, geschikt voor kleine kamers en bescheiden beurzen. Voor grotere kamers en ruimere beurzen blijft er de originele driedelige Grote Van Dale (drie delen in cassette). Het werk behandelt ruim 230.000 trefwoorden in 4300 bladzijden dundrukpapier. Eenmalige, tijdelijke uitgave. Handig en goedkoop, maar door het dundrukpapier minder prettig leesbaar dan de gewone editie.

Over Guido Geerts

Guido Geerts (Leuven, 5 mei 1935) is een Vlaams taalkundige. Tot 1995 doceerde hij Nederlandse taalkunde aan de Katholieke Universiteit Leuven.

Als jonge taalkundige werkte Geerts mee aan het WNT, een historisch woordenboek dat de Nederlandse woorden vanaf 1500 beschrijft. Later werd hij hoofdredacteur van de Grote Van Dale en bezorgde de 11e, 12e en 13e editie van het woordenboek. Hij werkte ook mee aan de Algemene Nederlandse Spraakkunst en zat de commissie voor die in opdracht van de Taalunie tussen 1990 en 1994 de Spelling Geerts ontwierp, een sterk vereenvoudigde, algoritmische, "konsekwente" spelling van het Nederlands die uiteindelijk niet ingevoerd werd.

Geerts ijvert als taalpoliticus voor het gebruik van de Algemeen Nederlandse norm in Vlaanderen.