Boek
Nederlands

Is Sep er ?

Gitte Spee (auteur)
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Pep wil taart. Maar waar is Sep? AVI-Start. Vanaf ca. 6 jaar.
Leesniveau
AVI Start, AVI 0
Titel
Is Sep er ?
Auteur
Gitte Spee
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2007
19 p. : ill.
ISBN
9789027675705

Besprekingen

Slang Sep is jarig. Zijn vrienden eten taart. Sep maakt bovendien een boottochtje met schaap Saar. Prentenboekje met vrolijke afbeeldingen. De met kleur omkaderde illustraties laten de beschreven scènes zien. Dunne, zwarte contourlijnen zorgen voor herkenbare figuren. De herhaling bij het taart eten geeft een speels effect en de eenvoudige vlakverdeling bij het boottochtje zorgt voor rust in de aquarelillustraties. Onder de illustraties staan een tot twee zinnen van enkele eenlettergrepige woorden; in de tekeningen worden dezelfde woorden gebruikt, AVI-Start. Grote, schreefloze letter, geen hoofdletters, wel interpunctie. Deel uit de serie Maantjes*, leesboekjes die aansluiten bij de twaalf kernen van de methode Veilig leren lezen (tweede maanversie, 2003); de boekjes kunnen ook gebruikt worden naast de eerste maanversie (1991). Na twaalf dagen leesonderwijs met deze leesmethode kunnen de kinderen dit boekje zelfstandig lezen, omdat dezelfde globaalwoorden en andere bekende woordjes w…Lees verder

Over Gitte Spee

CC BY 3.0 - Foto van/door Margot Brakel

Gitte Spee (Soerabaja, 29 december 1950) is een Nederlandse illustratrice van kinderboeken waaronder de series Aap & Mol, Dierendorpje en Meneer Big.

Leven en werk

Gitte Spee is geboren op Java en verhuisde op elfjarige leeftijd naar Nederland. In 1983 studeerde ze af aan de Gerrit Rietveld Academie te Amsterdam. Ze illustreert veel boeken van andere schrijvers, zoals de Duitse Millie-boeken van Dagmar Chidolue. Later begon ze ook zelf boeken te schrijven. Het eerste prentenboek dat ze zelf schreef, was Meneer Big gaat naar de maan. Haar boeken verschenen ook in het buitenland, waaronder in Zweden, Frankrijk, Duitsland, Amerika, Japan en Korea. Sinds 2012 maakt Gitte geen deel meer uit van De Illustratiestudio in Amsterdam, maar werkt zij vanuit haar atelier in Laren.

Prijzen