Boek
Nederlands

Wie heeft de vuursteen gestolen?

Geronimo Stilton (auteur), Giuseppe Facciotto (illustrator), Daniele Verzini (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Geronimo Stilstone leeft in het stenen tijdperk. Als sabeltandtijgers de magische vuursteen stelen, besluit hij samen met zijn vriend speurneus Teus de steen terug te halen. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Oertijd
Titel
Wie heeft de vuursteen gestolen?
Auteur
Geronimo Stilton
Illustrator
Giuseppe Facciotto Daniele Verzini
Vertaler
Loes Randazzo
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Via le zampe dalla pietra di fuoco!
Editie
1
Uitgever
Mechelen: Bakermat, 2012
123 p. : ill.
ISBN
9789054618768 (hardback)

Besprekingen

In de populaire boekenreeks over de muis Geronimo is nu het eerste deel in de serie 'Oerknagers' verschenen. Een verre voorouder van Geronimo Stilton, Geronimo Stilstone, moet de gestolen vuursteen vinden die het dorp Rotsfort voorziet van vuur en warmte. Samen met zijn vriend Speurneus Teus reizen ze naar het gebied van de gevaarlijke Sabeltandtijgers die de steen gestolen hebben. Het verhaal speelt zich af in de prehistorie waar kranten in stenen worden gebeiteld, vervoermiddelen dinosauriërs zijn en de hele manier van leven plaatsvindt in het stenen tijdperk. Ook hier ontbreekt de humor niet, in de vorm van woordgrapjes en leuke vondsten. De vele paginagrote, cartooneske illustraties laten grappige details zien, zodat er voor minder fervente lezers ook veel te beleven valt. Ondanks de nogal drukke bladspiegel door de verschillende lettertypes in heldere kleuren, is het een aantrekkelijk geheel door het spannende verhaal, de speelse opzet, en het kijkplezier. Voorlezen vanaf ca. 7 j…Lees verder

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties