Boek
Nederlands

Knagers in het donkere woud

Geronimo Stilton (auteur), Larry Keys (illustrator)
+1
Knagers in het donkere woud
×
Knagers in het donkere woud Knagers in het donkere woud
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Detective en uitgever Geronimo Stilton is ineens overal bang voor. Hij wordt door zijn vrienden opgegeven voor een cursus om zijn angsten te overwinnen. Vanaf ca. 11 jaar.
Onderwerp
Bang zijn
Titel
Knagers in het donkere woud
Auteur
Geronimo Stilton
Illustrator
Larry Keys
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Quattro topi nella Giungla Nera
Uitgever
Mechelen: Bakermat, 2004
114 p. : ill.
ISBN
90-5924-372-2

Besprekingen

Geronimo Stilton, muis, is behalve uitgever ook hoofdpersoon in zijn eigen boeken. Vooral in Italië en de USA is hij beroemd en heeft er zijn eigen websites. In dit avontuur wordt Geronimo, die last heeft van allerlei angsten naar een survivalcursus gestuurd. Uiteraard beleeft hij vele angstige momenten, doch hij overwint zijn fobieën. Het verhaal is vlot geschreven en doorspekt met humor en grappige woordspelingen. Door de speelse opmaak van het boek met veel kleurenillustraties en letters in verschillende kleuren, groottes en types is het ook aantrekkelijk voor niet fervente lezers vanaf ca. 11 jaar.

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties