Boek
Nederlands

Griezelquiz op leven en dood

Geronimo Stilton (auteur), Larry Keys (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
De muis Geronimo Stilton ontdekt dat zijn krant en kantoor zijn opgekocht. Om aan geld te komen schrijft Geronimo zich in voor een spannende, maar niet ongevaarlijke quiz. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Raadsels
Titel
Griezelquiz op leven en dood / tekst Geronimo Stilton ; ill. Larry Keys ... [et al.]
Auteur
Geronimo Stilton
Illustrator
Larry Keys
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Attenti ai baffi ... arriva Topigoni!
Uitgever
Mechelen: Bakermat, 2006
117 p. : ill.
ISBN
9789054614227

Besprekingen

De muis Geronimo Stilton is de uitgever van de krant 'De Wakkere Muis'. Samen met zijn familie beleeft hij de spannendste avonturen. Geronimo ontdekt op een gegeven moment dat zijn krant is opgekocht en zijn kantoor is overgenomen. Hij is zo goed als failliet. Om aan veel geld te komen, schrijft hij zich in voor de spannende, maar niet ongevaarlijke quiz Muizenval. Deel 25 van een serie over deze muizenfamilie, waarin de humor centraal staat en waarbij alle menselijke zwakheden worden opgeblazen en ook muizenzwakheden blijken te zijn. Het geheel is geschreven in de ik-vorm vanuit het perspectief van Geronimo. De vlot lezende tekst bevat soms ook moeilijke woorden zoals cappuccino, eenogige en memoires. Veel grappige, cartooneske illustraties, volledig in kleur. Van de tekst is het merendeel gedrukt in duidelijke letter met schreef, maar er worden ook veel visuele effecten meegegeven in de vorm van gekleurde letters, verschillende lettertypen en variërende tekstrichting en lettergroott…Lees verder

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties