Boek
Nederlands

De geheime tuin

Geronimo Stilton (auteur), Andrea Denegri (illustrator), Edwyn Nori (illustrator)
Mary komt als wees terecht bij haar oom in een groot landhuis. Eerst verveelt ze zich enorm, maar dan ontdekt ze een prachtige ommuurde tuin. Niet lang daarna doet ze nog een ontdekking. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Geheimen
Titel
De geheime tuin
Auteur
Geronimo Stilton
Illustrator
Andrea Denegri Edwyn Nori
Naar het werk van
Frances Hodgson Burnett
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
Il giardino segreto
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: De Wakkere Muis, 2013
213 p. : ill.
ISBN
9789085922186 (hardback)

Besprekingen

Nadat haar beide ouders zijn overleden wordt Mary naar haar oom, Lord Craven, in Engeland gestuurd. Ze voelt zich erg eenzaam in het grote sombere huis van haar oom, die nooit thuis is. Totdat ze de geheime tuin ontdekt, die ze samen met Dickon, de broer van het dienstmeisje, weer helemaal in het geheim gaat opknappen. Maar dan doet Mary nog een bijzondere ontdekking: Colin, de zoon van Lord Craven, zit opgesloten in een kamer omdat hij zogenaamd ziek is. Mary zorgt ervoor dat hij weer helemaal opleeft. Bewerking van de klassieker 'De Geheime Tuin'. Deel uit de serie Klassiekers, naverteld door Geronimo Stilton. Vlot lezend verhaal, toegankelijk geschreven waardoor het ook prima geschikt is voor minder goede lezers. Mooie eerste kennismaking met de klassiekers voor de doelgroep. Korte hoofdstukken, ruime bladspiegel. Verlevendigd met veel kleurenillustraties en verrijkt met de typische typologie (grote gekleurde woorden in afwijkend lettertype middenin de zin) zoals dat in de meeste S…Lees verder

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia