Boek
Nederlands

Verduisterd licht

De bewoners van het Zeeuwse Haamstede proberen tijdens de Tweede Wereldoorlog elkaar te steunen.
Titel
Verduisterd licht
Auteur
Gerda van Wageningen 1946-
Taal
Nederlands
Uitgever
Utrecht: Z&K, © 2021
222 p.
ISBN
9789020540451 (hardback)

Besprekingen

Haamstede, 1943: door de oorlog is het duingebied afgesloten, het licht van de vuurtoren door de Duitsers gedoofd en de vuurtorenwachter ontslagen. Hoofdpersoon Coby van Galen hoopt met haar moeder op de terugkeer van haar te werk gestelde vader. Het is een tijd van zorgen, onzekerheid, wantrouwen en angst. Kunnen Coby en haar familie de onbekende mannen Peter en Dries wel vertrouwen? Men probeert hoop te houden want ‘eens zal het licht van de vuurtoren weer gaan schijnen’. Een familieroman die op pakkende wijze de sfeer van de Tweede Wereldoorlog weergeeft: veel zien en niets zeggen, land dat onder water wordt gezet, evacuatie van dorpsbewoners, schaarste en bombardementen. De veelgelezen auteur heeft zich verdiept in de geschiedenis van het gebied. Het goed geschreven boek is het slotdeel* van de ‘Vuurtoren-trilogie’. Net als bij het eerste deel past de afbeelding van de vuurtoren op de cover niet bij de beschreven periode (de vuurtoren had in de oorlog een camouflagekleur) maar hee…Lees verder

Over Gerda van Wageningen

Gerda van Wageningen (Zwijndrecht, 4 oktober 1946) is een Nederlandse schrijfster van romantische en historische romans. Gerda woont al ruim 35 jaar in de Hoeksche Waard en werd in 2005 benoemd tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Ze schreef in haar carrière meer dan 130 boeken en verkocht ruim 2,5 miljoen exemplaren.

Bibliografie

  • Alleen de liefde telt (1995)
  • Als de lente komt... (2009)
  • Als ik jou niet had (1991)
  • Als jij op me wacht (2001)
  • Als smeulend vuur (2008)
  • Beproefd geluk (1992)
  • Bijna verdwaald (2003)
  • Brekende golven (2000)
  • Citytrip (2019)
  • De bronzen spiegel (2003)
  • De geur van wilde bloemen (2010)
  • De korenmaat (1999)
  • De molenaarsdochter (2009)
  • De mosselvisser (2010)
  • De reünie (2001)
  • Door liefde verbonden (1990)
  • Dubbelgezin (2006)
  • Een handvol zwarte stenen (199…Lees verder op Wikipedia