Boek
Nederlands

De laatste vuurtorenwachter

Geert Klaasen (auteur), Harmen van Straaten (illustrator)
+1
De laatste vuurtorenwachter
×
De laatste vuurtorenwachter De laatste vuurtorenwachter
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Finn kan ontwaken in Dromenland, een rijk waar hij een heldhaftige ridder is. Samen met zijn vrienden probeert hij de verdwenen prinses Sirocco op te sporen en de kwaadaardige Zandman te stoppen. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Helden, Dromen, Papa
Titel
De laatste vuurtorenwachter
Auteur
Geert Klaasen
Illustrator
Harmen van Straaten 1958-
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Davidsfonds /Infodok, 2020
158 p. : ill.
ISBN
9789002271106 (hardback)

Besprekingen

Finn lijkt een doodgewone jongen, maar hij is heel bijzonder. Hij kan namelijk ontwaken in Dromenland, een rijk waar hij een ridder is, een echte held. Met zijn vrienden probeert hij de verdwenen prinses Sirocco te vinden en de kwaadaardige Zandman te stoppen die sterrenstof steelt. De hulp van Tillie, de blinde dochter van de vuurtorenwachter, komt goed van pas en hij beleeft talloze avonturen. Hij trotseert giftige mistbanken, de Nevelzee, ontsnapt aan hellehonden en heeft al zijn moed en kracht nodig. Lukt het Finn om Dromenland te redden en komt hij te weten hoe het zit met zijn vader? Het tweede deel van de ‘Kronieken van Finn’, dat volgt op ‘Het gestolen sterrenstof* (2019), is zelfstandig te lezen, maar door de diverse verhaallijnen en het aantal personages is het wel even inkomen. Als dat lukt, beland je in een avontuurlijk, fantasievol en spannend verhaal. Het soms wat Vlaamse taalgebruik is vlot, beeldend en hedendaags. De sfeervolle setting komt goed uit de verf en wordt aa…Lees verder

Over Geert Klaasen

Geert Klaasen is een Belgische schrijver en huisarts.

In 2014 schreef Klaasen een kortverhaal getiteld Een duo van tranen, waarmee hij de WEL-wedstrijd Flitsverhaal won. In 2015 werd zijn kortverhaal Klemtoon genomineerd voor de OIKOS-wedstrijd Kortverhalen Eco-Future. In 2016 schreef hij het boek De Zilveren Raaf, dat bekroond werd met de Zoute Zoen. Dit is de prijs voor het beste jeugdboek. Met deze spannende roman, die zich afspeelt in het communistische Praag van de jaren 50, kaapte Geert Klaasen ook derde prijs weg bij de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen.

Na het succes van De zilveren raaf begon hij te schrijven aan De kronieken van Finn. Het gestolen sterrenstof is het eerste deel uit deze reeks. In 2020 verscheen het tweede deel bij Davidsfonds - Infodok: De laatste vuurtorenwachter. In de zomer van 2021 werd het derde deel van de reeks uitgegeven met als titel De zilveren zandstorm.

Begin 2022 werd de s…Lees verder op Wikipedia