Boek
Nederlands

Help! Ik sta online

+1
Help! Ik sta online
×
Help! Ik sta online Help! Ik sta online

Help! Ik sta online

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Soms belandt een foto waar je naakt op staat, onbedoeld online. Lees het stappenplan, o.a. welke instanties kunnen helpen, hoe je aangifte doet en foto's kunt verwijderen. Met tips voor opvoeders. Vanaf ca. 13 t/m 18 jaar.
Titel
Help! Ik sta online
Auteur
Francien Regelink 1986-
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Blossom Books, © 2019
176 p. : ill.
ISBN
9789463491631 (paperback)

Besprekingen

In 2016 verscheen 'Francien laat je tieten nog eens zien'*, een boek van de auteur (1986) over haar ervaringen als 15-jarige puber toen ze slachtoffer werd van shame-sexting. Nu schreef ze een praktische gids over sexting, het ongevraagd doorsturen van naaktfoto's om de afgebeelde persoon te kwetsen, voor pubers en hun opvoeders die in hetzelfde schuitje zitten. Deel 1 is voor het slachtoffer, deel 2 voor de verzorgers, maar aangeraden wordt het hele boek te lezen voor meer begrip. Na een introductie, een inleiding en een brief aan het slachtoffer, waarin ze benadrukt dat het slachtoffer zichzelf niets kwalijk moet nemen en dat het goed gaat komen, volgen o.a. de hoofdstukken: Eerste hulp bij online ongeluk, Eigen schuld dikke bult? Vallen, online staan en weer doorgaan en Een puber aan de praat krijgen. De steun die het boek wil bieden, is zowel praktisch (doe aangifte) als emotioneel (hoe nu verder?). De tekst is toegankelijk en loodst zowel het slachtoffer als de ouders door de eer…Lees verder

Help! Ik sta online

Francien Regelink schreef deze gids als ervaringsdeskundige, ze is namelijk zelf een slachtoffer van shame-sexting geweest. Nu is ze mediacoach, sensibiliseert rond sexting en biedt steun en tips aan slachtoffers. Vanuit die ervaringen schreef ze deze hulpgids voor als je ongewenst online staat. Het boek leest alsof Francien recht tegenover je zit en je toespreekt. Ze windt er geen doekjes om: ja het is klote en nee dit is niet jouw schuld. ‘Sexting hoort bij de seksuele ontwikkeling en heel wat mensen doen het, ook volwassenen. Degene die aan shame-sexting doen zijn de daders en schuldigen. Zij zette ongevraagd jouw foto’s online en dat is strafbaar.’Francien stelt de zaken scherp en praat je moed in. Het hele boek voelt aan als ´no-nonsense´. Ze is duidelijk en realistisch waar nodig, empathisch en meelevend op andere plekken. Het boek wisselt af tussen haar persoonlijke ervaring en praktische strategieën om de situatie te verbeteren: Wat kan de politie doen? W…Lees verder

Over Francien Regelink

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Toeps

Francien Gerharda Riean Regelink (Warnsveld, 1986) is een Nederlandse schrijfster. Van 2012 tot 2018 maakte ze samen met Joyce het sportblog 'Girls Love 2 Run'.

In 2014 besprak Regelink de problemen rondom sexting in een interview bij Nieuwsuur. In 2016 verscheen haar boek Francien laat je tieten nog eens zien over haar persoonlijke ervaringen. Francien heeft ADHD en schreef hierover het boek DRUKS, dat in 2020 verscheen bij Blossom Books.

Bibliografie

  • Francien laat je tieten nog eens zien (2016)
  • Help! Ik sta online (2019)
  • DRUKS - mijn (on)rustige leven met ad(h)d (2020)