Boek
Nederlands

Een vreemde vogel

Fiona Rempt (auteur), Noëlle Smit (illustrator)
+1
Een vreemde vogel
×
Een vreemde vogel Een vreemde vogel
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Mier heeft bessen verzameld voor de winter, maar een vreemde vogel eet ze op. De papegaai begreep niet dat ze van Mier waren en vliegt geschrokken weg. Wanneer de Supervrienden hem vinden, heeft hij fruit voor Mier verzameld. Als dank bouwen ze een huis voor hem.
Titel
Een vreemde vogel
Auteur
Fiona Rempt
Illustrator
Noëlle Smit
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Houten: Van Goor, 2012
[20] p. : ill.
ISBN
9789000314010 (hardback)

Besprekingen

Mier, Slak, Mol, Bever, Eekhoorn, Kikker en Eend hebben elk hun eigen karakter. Maar ze zijn in elk geval Supervrienden, die van het Elzen-Eikenbos een bijzonder plekje om te wonen maken. De ‘Supervrienden’ zijn ondertussen behoorlijk populair geworden: er zijn boeken over hen voor verschillende leeftijdsniveaus, een aantal gadgets en ze hebben zelfs een eigen site.
In dit nieuwe avontuur maakt Mier zijn wintervoorraad bessen in orde, terwijl zijn vrienden voetballen. Net wanneer hij klaar is, vliegt er een papegaai op zijn voorraad af en eet wat bessen op. Eend maakt de vreemdeling kordaat duidelijk dat dit stelen is en dat ze dat niet op prijs stellen. De andere Supervrienden doen hun duit in het zakje door Papegaai te vertellen hoe vreemd hij eigenlijk wel is. Papegaai vliegt zonder een woord te zeggen weg. De dieren beseffen dat ze hem geen eerlijke kans gegeven hebben om de gewoontes in het Elzen-Eikenbos te leren kennen. Daarom gaan ze hem zoeken. Papegaai heeft ondertussen…Lees verder
Mier is tevreden dat hij zijn wintervoorraad bessen bij elkaar heeft gezocht, maar wordt onaangenaam verrast als een vreemde vogel ervan snoept. Deze papegaai betuigt al gauw spijt en probeert het goed te maken. Hoewel dat lukt, blijft hij zich een buitenstaander voelen, totdat alle dieren hem hun vriendschap aanbieden en verwelkomen in het bos. Nieuw deeltje in de serie 'Supervrienden'* over de dieren in het Elzen-Eikenbos. Aantrekkelijk, mooi uitgegeven, vierkant prentenboek met kleurrijke, sfeervolle verfillustraties. Houding en gezichtsuitdrukking van de dieren zijn prachtig getroffen. De vlot geschreven tekst, boven of onder de prent, laat zich prettig voorlezen en brengt de boodschap 'vreemde beesten verdienen een kans' goed over. Een aanwinst voor peuters en kleuters. Vanaf ca. 3 jaar.

Supervrienden. Een vreemde vogel

In dit boek ontmoeten we de Supervrienden opnieuw. Kikker, Eend, Eekhoorn, Mol, Slak en Mier zijn de helden van deze serie waarin ondertussen al heel wat verhalen verschenen. Wat zo bijzonder is aan deze serie is dat de boeken aangepast worden aan verschillende leeftijden. Zo zijn er een aantal kartonboekjes, prentenboeken en AVI-boeken geschreven waarin deze vrienden telkens centraal staan. Het duo Fiona Rempt en Noëlle Smit sloeg hiervoor de handen in elkaar. Ook 'De vreemde vogel' werd door Noëlle Smit van kleurrijke aquarels voorzien.
In dit verhaal heeft Mier hard gewerkt aan zijn wintervoorraad als er plots een felgekleurde vogel op zijn net verzamelde bessen af vliegt. Maar daar steekt Eend gelukkig een stokje voor. De vrienden leggen hem uit dat stelen niet mag en Papegaai bekent dat hij al een paar bessen heeft opgegeten. Dan merken de vrienden pas hoe vreemd deze vogel er wel uitziet, waarop Papegaai wegvliegt. Wanneer ze spijt krijgen van hun onverdraagzaamheid, komt …Lees verder

Over Fiona Rempt

Fiona Rempt (1973) is een Nederlandse schrijfster.

Biografie

Rempt ging na de middelbare school naar Amsterdam, hier volgde ze de HBO opleiding Boekhandel en Uitgeverij en studeerde Geschiedenis aan de UvA. Nadat ze een aantal jaar had gewerkt in het tijdschriften- en boekenvak, besloot zij haar wens te vervullen door te gaan schrijven. Sindsdien heeft ze tientallen kinderboeken gepubliceerd, zowel fictie als non-fictie, voor verschillende leeftijden.

Rempt werkt regelmatig samen met illustratrice Noëlle Smit. Samen maakten ze de serie Supervrienden, waar al 10 boeken in verschenen, apps en merchandise. Boeken uit deze serie werden vertaald in het Engels, Duits, Portugees (Brazilië), Noors, Zweeds, Deens, Japans, Chinees, Taiwanees en Koreaans. Ook maakten zij het Gouden Boekje Rico is niet bang. Voor het eerst in de ruim 65-jarige historie van de Gouden Boekjes koopt Amerika de rechten van een niet-Amerikaanse tit…Lees verder op Wikipedia