Boek
Nederlands

Bever viert een feestje

Fiona Rempt (auteur), Noëlle Smit (illustrator)
+1
Bever viert een feestje
×
Bever viert een feestje Bever viert een feestje
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Bever wordt vrolijk wakker want hij is jarig. Maar pas als zijn vrienden op bezoek komen, wordt het echt feestelijk. Vierkant hardkartonnen prentenboek met eenvoudige, sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 2 jaar.
Titel
Bever viert een feestje
Auteur
Fiona Rempt
Illustrator
Noëlle Smit
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Houten: Van Goor, 2011
[24] p. : ill.
ISBN
9789047514275 (hardback)

Besprekingen

De reeks ‘Supervrienden’ is ontstaan met één boekje over de Slak, in 2006. Sindsdien zijn er telkens dieren bijgekomen: de eekhoorn, de kikker, de mol, de bever en de mier. De dieren hebben verschillende persoonlijkheden, maar toch kunnen ze samenwerken, samen spelen en maken ze samen heel veel plezier. Bever viert een feestje telt 24 pagina's. Het is gemaakt uit dik karton en heeft een vrij klein, vierkantig formaat, wat het ideaal maakt voor kleine handjes van twee tot vier jaar.
De lezer ziet op elke dubbele bladzijde hoe Bever een actie uitvoert. Bever is jarig en viert feest. Hij brengt versieringen aan, pakt een cadeautje in, zingt een liedje voor zichzelf en maakt zijn cadeautje weer open. Dan maakt hij een taart en limonade. Ondanks het spelletje dat hij erbij speelt, is het een saai feest, want... de vrienden ontbreken. Met zijn supervrienden erbij wordt het pas een superfeest!
Het boekje van Fiona Rempt en Noëlle Smit munt uit in eenvoudige schoonheid. Bev…Lees verder
Vierkant, klein, hardkartonnen prentenboek met twee afgeronde hoeken over een bever die jarig is. Van bladeren maakt hij een feestmuts en slingers, hij zorgt voor taart en limonade, zingt en danst, maar is toch niet blij. Dan komen zijn vrienden mee feesten. Eenvoudig gegeven waarin het belang van vrienden centraal staat. De tekst bestaat uit één tot drie regels per pagina en is eenvoudig van woordkeuze. Gemoedelijke schrijfstijl. Er is gewerkt met de tegenwoordige tijdsvorm, hoofdletters en leestekens. De illustraties beslaan dubbele pagina's en de bladspiegel is rustig. De innemende, energieke bever is tekenfilmachtig neergezet tegen een witte achtergrond in niet-natuurgetrouwe houdingen; zijn handelingen zijn menselijk, groots aangezet en duidelijk interpreteerbaar. Het inzoomen en het lage perspectief verhogen de betrokkenheid. Fraaie kleurstelling, dynamisch geheel. Bij het openslaan ontstaat bij de rug een uitdagende opening voor nieuwsgierige vingertjes. Onafhankelijk te lezen …Lees verder

Bever viert een feestje

In de reeks 'Supervrienden', geschreven door Fiona Rempt, verscheen 'Bever viert een feestje'. Bever is jarig en is al vroeg wakker. Zijn vrienden slapen nog, maar Bever besluit alvast te beginnen met het versieren van de kamer, het inpakken van zijn cadeautje, het weer uitpakken van zijn cadeautje … Even later vindt Bever het maar een saai feest. Waarom? Het belangrijkste element ontbreekt: feestvieren doe je niet alleen, maar samen met je vrienden!
Na 'Verhalen uit het Elzen-Eikenbos', hebben vier van de supervrienden nu ook een eigen boekje. Vrolijke verhaaltjes met kleurige illustraties, dat is waar de reeks 'Supervrienden' voor staat. Noëlle Smit is niet onervaren en wekt ook hier weer bewondering met haar mooie aquarellen met felle kleurtjes.

Over Fiona Rempt

Fiona Rempt (1973) is een Nederlandse schrijfster.

Biografie

Rempt ging na de middelbare school naar Amsterdam, hier volgde ze de HBO opleiding Boekhandel en Uitgeverij en studeerde Geschiedenis aan de UvA. Nadat ze een aantal jaar had gewerkt in het tijdschriften- en boekenvak, besloot zij haar wens te vervullen door te gaan schrijven. Sindsdien heeft ze tientallen kinderboeken gepubliceerd, zowel fictie als non-fictie, voor verschillende leeftijden.

Rempt werkt regelmatig samen met illustratrice Noëlle Smit. Samen maakten ze de serie Supervrienden, waar al 10 boeken in verschenen, apps en merchandise. Boeken uit deze serie werden vertaald in het Engels, Duits, Portugees (Brazilië), Noors, Zweeds, Deens, Japans, Chinees, Taiwanees en Koreaans. Ook maakten zij het Gouden Boekje Rico is niet bang. Voor het eerst in de ruim 65-jarige historie van de Gouden Boekjes koopt Amerika de rechten van een niet-Amerikaanse tit…Lees verder op Wikipedia