Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Job en de duif redden kip

Evelien De Vlieger (auteur), Noëlle Smit (illustrator)
+1
Job en de duif redden kip
×
Job en de duif redden kip Job en de duif redden kip
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Jobs moeder koopt een kip, maar die legt geen eieren. Moeder geeft haar nog een week de tijd: als ze dan nog niks gelegd heeft, zal ze opgegeten worden. Job en de duif zoeken een manier om de kip een ei te laten leggen.
Leesniveau
AVI 3, AVI 4, AVI E3, AVI M4
Titel
Job en de duif redden kip
Auteur
Evelien De Vlieger
Illustrator
Noëlle Smit
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2012
108 p. : ill.
ISBN
9789401400138 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

Job en de duif redden kip is het vervolg op Job en de duif, waarmee Evelien De Vlieger in 2011 een Boekenwelp won. Dit boekje heeft opnieuw alles in huis om beginnende lezers voor zich te winnen. De Vlieger slaagt erin om met korte, heldere woorden een betekenisvol verhaal te vertellen, dat goed aansluit op het vorige deel en heel wat leuke grapjes bevat.
De moeder van Job haalt een kip in huis, omdat ze zin heeft in verse eitjes. De komst van de kip wordt door de duif met wantrouwen bekeken. Ze heeft bovendien een dipje; sinds ze bij Job woont, verveelt ze zich. De kip legt geen ei en daarom wil moeder de kip dan maar zelf opeten. Daar wil Job echter een stokje voor steken. Opnieuw blijken Job en zijn duif een goed team.
Hoewel de goede afloop al op voorhand voorspeld kan worden, weet dit verhaal toch nog te verrassen. Dat ligt vooral aan de charmante humor in zowel de tekst als de illustraties. Zo komen we bijvoorbeeld te weten dat Jobs mam in een kookboek l…Lees verder
In dit mooie boekje voor jonge, beginnende lezers komen we Job en de duif weer tegen. In deze uitgave helpen ze Kip. Want moeder heeft Kip gekocht omdat ze graag iedere dag een vers eitje wil eten. Maar… Kip legt geen ei! Eerst geeft moeder haar nog wat tijd om te wennen, maar dat helpt niet. Dan komen Job en de duif in actie. De auteur van dit tweede avontuur* over Job en zijn duif neemt jonge, beginnende lezers zeer serieus. Ze kiest voor verschillende verhaallijnen die vakkundig door elkaar lopen en gebruikt onbekende, nieuwe woorden en verstopt humor subtiel in de tekst. Dit maakt het kleinood, samen met de prachtige tussen de tekst gestrooide tekeningen, tot een heus cadeau. Een cadeautje dat iedere beginnende lezer verdient en dat in geen enkele (school)bibliotheek mag ontbreken. Het gemiddelde AVI-niveau is AVI-M3, maar door het wat grootser opgezette verhaal zeker ook voor iets oudere kinderen interessant. Vanaf ca. 6 jaar.

Job en de duif redden Kip

De moeder van Job wil graag elke dag een vers ei en koopt daarom een kip. Maar Kip legt geen ei. Ze scharrelt maar een beetje rond. Job maakt zich zorgen, want als Kip geen ei legt, moet ze in de pot. Gelukkig is er Duif en hoewel zij zich boven Kip verheven voelt, wilt ze Job wel helpen. Legt Kip op tijd een ei?
Een best wel spannend verhaal voor beginnende lezertjes, geschreven op niveau AVI 3 en 4. Grappig verteld in korte zinnen en krachtige dialogen. Naast het avontuur lees je ook wat over de verschillende karakters die allemaal anders tegen de zaken aankijken, maar er toch samen voor zorgen dat alles in orde komt. Kip lijkt zich nergens van bewust, terwijl het haar leven is dat op het spel staat. Job trekt zich het meeste van de situatie aan en probeert zijn moeder om de tuin te leiden met gekochte eieren. En dan is er Duif die het hooghartig aankijkt, maar uiteindelijk wel de oplossing biedt onder de vorm van een fluisterduif, de stoere Spik. Een aantrekkelijk vervolg op …Lees verder

Over Evelien De Vlieger

Evelien De Vlieger (15 juli 1969) is een Belgische schrijfster van kinderboeken.

Leven

De Vlieger studeerde Germaanse talen en Literatuurwetenschappen in Gent. Ze werkte twaalf jaar lang voor een productiehuis dat reizende tentoonstellingen en spelkoffers voor kinderen maakt. Sinds 2005 gaat al haar tijd naar haar drie kinderen en naar schrijven, naar koken en hardlopen.

Werk

De Vlieger debuteerde in 1997 met het informatieve boek Lekker brood. Er volgden andere informatieve boeken over onder meer groente, gif, eerlijke handel en politiek. Fictie begon ze te schrijven nadat ze in 1999 met een vriendin, Iris Beeckman, meedoet aan een illustratorenwedstrijd. Ze maakten het prentenboek Reuzeneuz en Zobie, dat de wedstrijd niet won maar wel werd uitgegeven. Sindsdien schrijft De Vlieger behalve prentenboeken ook informatieve boeken, verhalen voor kinderen, boeken voor eerste lezers e…Lees verder op Wikipedia