Boek
Nederlands

De pijl en het bloed

Eva Raaff (auteur)
+1
De pijl en het bloed
×
De pijl en het bloed De pijl en het bloed

De pijl en het bloed

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Het erfrecht van kroonprins Matthias (16) wordt bestreden door de Fraters van de Juiste Lijn. Zij doen er alles voor om hun beoogde leider aan de macht te krijgen. Vanaf ca. 13 jaar.
Titel
De pijl en het bloed
Auteur
Eva Raaff
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Ploegsma, 2008
345 p.
ISBN
9789021665603

Besprekingen

Met De pijl en het bloed eindigt Eva Raaff haar 'Taragon Trilogie' in de stijl van de eerste twee delen. De mooi uitgegeven hardcover bevat een degelijk verhaal.
In dit deel vloeien de koninkrijken Westenrijk en Dragonië samen, wat uiteraard niet zonder problemen verloopt. De bewoners van het arme Dragonië en het rijke Westenrijk zijn namelijk twee verschillende volken, en er heerst wantrouwen en angst voor veranderingen. De Fraters van de Juiste Lijn, die een andere opvatting hebben over de troonsopvolging, wakkeren de onrust aan. Ze sturen zelfs een sluipmoordenaar op prins Matthias af, en Kaya, op wie Matthias verliefd is, wordt door de moordenaar ontvoerd. Uiteindelijk komt alles natuurlijk goed. Prins Matthias speelt daarbij een doorslaggevende rol, en wordt o.a. geholpen door Kaya. De trilogie eindigt op de wijze waarop dergelijke trilogieën wel vaker eindigen: in een epiloog waarin alles koek en ei is en waar wordt teruggekeken op de jaren waarin het verhaal zich afsp…Lees verder
In 2006 verscheen 'Het groene vuur'*, het eerste deel van 'De Taragon Trilogie', een reeks fantasyverhalen rond een boerenzoon die een prins blijkt te zijn. Dit deel werd in 2007 gevolgd door 'Het vergeten volk'**. In dit derde deel is kroonprins Matthias inmiddels 16 jaar geworden en zijn het Westenrijk en Dragonië samengevoegd tot een rijk. Niet tot genoegen van iedereen, en zeker niet tot die van de Fraters van de Juiste Lijn die het erfrecht van Matthias bestrijden. Zij stoken onder de bevolking met maar een doel voor ogen: hun beoogde troonopvolger aan de macht krijgen. Net als in de eerste twee, niet los van elkaar te lezen verhalen, wordt het boeiende avontuur over de strijd tussen goed en kwaad verteld in beeldrijke taal. Het boek bevat een aanvulling op het Zwerfdagboek, een korte voorgeschiedenis, een overzicht van personen en begrippen, een woordenlijst met de verklaring van woorden uit het Oari, de taal van de verborgen vallei, en op de schutbladen een kaart van het rijk e…Lees verder

De pijl en het bloed

Westenrijk en Dragonië worden gescheiden door de rivier de Arge. Elk rijk heeft een koningshuis. Maar 400 jaar geleden deed Taragon afstand van de troon om als bedelmonnik en kluizenaar te gaan leven. Door het huwelijk van Koning Walian van Westenrijk met Koningin Zafyra van Dragonië komen de rijken onder één koningshuis, waarvan Matthias de kroonprins is. Maar dit willen de Fraters van de Juiste Lijn niet. Zij willen de opvolger in Juiste Bloedlijn van Taragon op de troon van de Dragonië. Door onrust te stoken onder de bevolking en aanslagen te plegen op de kroonprins proberen ze hun doel te bereiken. Maar het allerbelangrijkste is de bronzen koker die Taragon na zijn dood heeft achtergelaten met daarin de juiste bloedlijn voor de opvolging. Nogal lijvige spannende jeugdroman voor lezers die van avontuur, symboliek, orakels en spreuken houden. Leest niet echt vlot (omwille van de spreuken en flashbacks) maar de spanning blijft erin tot het einde.

Over Eva Raaff

Eva Rebecca Raaff (Amsterdam, 1962) is een Nederlands schrijver en huisarts.

Zij publiceerde onder andere De Taragon-trilogie. Het Groene Vuur verscheen in de Duitse vertaling als Die Prophezeiung des Königs in Die Taragon-Saga.
Andere publicaties zijn "Het Oog Van De Waarheid" uit 2012, Cholesterol en Hart- en vaatziekten.

De Taragon Trilogie

De Taragon Trilogie is een driedelige boekenserie, uitgegeven door Uitgeverij Ploegsma van 2006 tot 2008. Centraal staat een profetie die het verloop bepaalt van de reeks.

Delen

  1. Het Groene Vuur (2006)
  2. Het Vergeten Volk (2007)
  3. De Pijl En Het Bloed (2008)
  4. Het Oog Van De Waarheid (2012)

Externe links

  • website Eva Raaff