Boek
Nederlands

Panda, panda, wat zie jij daar ?

Eric Carle (illustrator), Bill Martin (auteur)

Panda, panda, wat zie jij daar ?

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Prentenboek met grote dierenillustraties in kleur en een ritmische, herhalende tekst om jonge kleuters kennis te laten maken met enkele bedreigde diersoorten. Vanaf ca. 3 jaar.
Titel
Panda, panda, wat zie jij daar ? / ill. Eric Carle ; tekst Bill Martin Jr
Illustrator
Eric Carle
Auteur
Bill Martin (jr.)
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Panda bear, panda bear, what do you see ?
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2004
[28] p. : ill.
ISBN
90-257-3756-0

Besprekingen

Handzaam formaat prentenboek dat bijzondere aandacht vraagt voor tien bedreigde diersoorten, te weten: de pandabeer, de witkopadelaar, de waterbuffel, het spinaapje, de zeeschildpad, de pinguïn, de zeeleeuw, de rode wolf, de trompetkraanvogel en de zwarte panter. Het stramien van dit prentenboek is overbekend: een vraag- en antwoordspel leidt kijkers en lezers door het boek, de tekst is summier, lief en eenvoudig, de illustraties zijn overweldigend mooi en beide leiden naar de laatste dubbelpagina, waarop een kind droomt van een wild en vrij dierenrijk, waar het zo graag naar kijkt. Het geheel is een voorbeeld van eenvoud, klasse en schoonheid. De auteur en de wereldberoemde illustrator hebben al vaker samengewerkt en de opzet van dit prentenboek past in de reeks waarin eerder al 'IJsbeer, ijsbeer, wat hoor jij daar?' en 'Beertje Bruin, wat zie jij daar?'* verschenen. Een prentenboek dat te gebruiken is voor kinderen vanaf ca. 3 jaar en dat door zijn thematiek ook de wat oudere kinder…Lees verder

Over Eric Carle

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Fred Rockwood

Eric Carle (Syracuse (New York), 25 juni 1929 - Northampton (Massachusetts), 23 mei 2021) was een Amerikaans kinderboekenschrijver en illustrator.

Op zesjarige leeftijd verhuisde Eric Carle met zijn ouders naar Duitsland. Daar ging hij toen hij ouder was naar de Kunstacademie (Akademie der bildenden Künste) in Stuttgart. Toen hij 23 jaar oud was ging hij terug naar Amerika, waar hij een baan vond bij een krant als grafisch ontwerper. Daarna ging hij werken bij een reclamebureau.

Op een dag vroeg schrijver Bill Martin jr. of Eric tekeningen wilde maken bij een verhaal van hem (Beertje Bruin, wat zie je daar ?). Eric Carle vond het maken van kinderboeken zo leuk dat hij besloot er zijn beroep van te maken.

Het werk van Eric Carle is heel herkenbaar. Hij gebruikt een collagetechniek, dat wil zeggen dat hij zijn illustraties maakt met allerlei gekleurde stukjes papier. Zijn boeken gaan vaak over de natuur.

Zijn bekendste boek is The Very Hun…Lees verder op Wikipedia

Suggesties