Boek
Nederlands

Een feestje met Rupsje Nooitgenoeg

Eric Carle (auteur), Naomi Tieman (vertaler)
+1
Een feestje met Rupsje Nooitgenoeg
×
Een feestje met Rupsje Nooitgenoeg Een feestje met Rupsje Nooitgenoeg

Een feestje met Rupsje Nooitgenoeg

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Het is feest vandaag! Alle dieren hebben iets meegenomen: mooie bloemen, ballonnen en cadeaus. Het bos is prachtig versierd en er staat een taart klaar. Voor wie zou dat allemaal zijn? Vierkant hardkartonnen prentenboek met vrolijk gekleurde collages, met glittereffecten en uitslaande pagina. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Jarig zijn
Extra onderwerp
prentenboeken
Titel
Een feestje met Rupsje Nooitgenoeg
Auteur
Eric Carle
Vertaler
Naomi Tieman
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The very hungry caterpillar's birthday party
Uitgever
Haarlem: Gottmer, © 2019
[10] p. : ill.
ISBN
9789025771256 (hardback)

Besprekingen

In dit hardkartonnen prentenboekje wordt de verjaardag van Rupsje Nooitgenoeg gevierd, wat pas aan het eind duidelijk wordt. De bij, de vlinder en het lieveheersbeestje hebben kleurige bloemen meegenomen. De vogeltjes zingen al vrolijk ‘lang zal hij leven’ en hebben mooie ballonnen om aan de jarige te geven. Ook de rode kater draagt zijn steentje bij: hij heeft het hele bos versierd. Kan het feest al beginnen? Nog even wachten want de mieren zijn nog bezig! Ze bouwen een grote toren van cadeautjes. Uiteindelijk zijn alle dieren gekomen. De taart staat klaar en het feest kan beginnen, Rupsje Nooitgenoeg blaast de kaarsjes uit. De eenvoudige tekst van dit boekje staat op rijm (abcb) en is in duidelijk lettertype op de pagina weergegeven, vier regels per pagina. De vrolijke tekeningen zijn in dezelfde stijl gemaakt als het klassieke boek van Rupsje Nooitgenoeg: collages in vormen en heldere kleuren. Om het extra feestelijk te maken zijn er glinstereffecten toegevoegd, aan het omslag en a…Lees verder

Over Eric Carle

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Fred Rockwood

Eric Carle (Syracuse (New York), 25 juni 1929 - Northampton (Massachusetts), 23 mei 2021) was een Amerikaans kinderboekenschrijver en illustrator.

Op zesjarige leeftijd verhuisde Eric Carle met zijn ouders naar Duitsland. Daar ging hij toen hij ouder was naar de Kunstacademie (Akademie der bildenden Künste) in Stuttgart. Toen hij 23 jaar oud was ging hij terug naar Amerika, waar hij een baan vond bij een krant als grafisch ontwerper. Daarna ging hij werken bij een reclamebureau.

Op een dag vroeg schrijver Bill Martin jr. of Eric tekeningen wilde maken bij een verhaal van hem (Beertje Bruin, wat zie je daar ?). Eric Carle vond het maken van kinderboeken zo leuk dat hij besloot er zijn beroep van te maken.

Het werk van Eric Carle is heel herkenbaar. Hij gebruikt een collagetechniek, dat wil zeggen dat hij zijn illustraties maakt met allerlei gekleurde stukjes papier. Zijn boeken gaan vaak over de natuur.

Zijn bekendste boek is The Very Hun…Lees verder op Wikipedia