Boek
Nederlands

In handen van de vijand

Elizabeth George (auteur)

In handen van de vijand

In de reeks:
Genre:
Pas wanneer de zaak van het ontvoerde dochtertje van een hoge Engelse regeringsfunctionaris een dramatische wending neemt, wordt inspecteur Lynley van New Scotland Yard ingeschakeld.
Titel
In handen van de vijand
Auteur
Elizabeth George 1949-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
In the presence of the enemy
Uitgever
Utrecht: Bruna, 1996
544 p.
ISBN
90-229-8251-3

Besprekingen

Inspecteur Thomas Lynley moet met zijn mensen een zeer ingewikkelde zaak oplossen: de ontvoering van en de moord op het dochtertje van staatssecretaris Evelyn Bowen. Het meisje blijkt een buitenechtelijk kind te zijn, verwekt door de hoofdredacteur van de landelijke krant The Source, Dennis Luxford. Lynley vindt de dader, die d.m.v. chantage heeft willen profiteren van de reputatie van de hoofdrolspelers. Een zeer ingewikkelde intrige, met verschillende handelingskernen, zich afspelend op meer plaatsen. Het geheel wordt echter prima in elkaar gevlochten: enerzijds de harde politieke wereld in Londen, anderzijds het decor van het Britse platteland met veel couleur locale, en met zijn karakteristieke persoonlijkheden. Paperbackeditie, vrij kleine druk.

Over Elizabeth George

Susan Elizabeth George (Warren, Ohio, 26 februari 1949) is een Amerikaanse schrijfster van thrillers die in Engeland spelen.

Biografie

Susan Elizabeth George werd in 1949 geboren in Warren (Ohio). Toen George achttien maanden oud was, verhuisde het gezin naar de San Francisco Bay Area. Elizabeth George is opgegroeid in Californië. Ze studeerde Engels en volgde ook colleges psychologie aan de Universiteit van Californië - Riverside. Voordat ze romans schreef, doceerde ze Engels.

In 1988 werd haar eerste boek uitgegeven, A Great Deliverance, in het Nederlands vertaald als Totdat de dood ons scheidt. Dat zou het begin zijn van een indrukwekkende serie boeken met inspecteur Lynley in de hoofdrol, stuk voor stuk bestsellers.

Ze heeft inmiddels verschillende internationale prijzen ontvangen en haar boeken zijn in vele talen vertaald, waaronder in het Nederlands bij A.W. Bruna Uitgevers. Inmiddels zijn acht d…Lees verder op Wikipedia