Boek
Nederlands

In de ban van bedrog

Elizabeth George (auteur)

In de ban van bedrog

In de reeks:
Genre:
Racisme, discriminatie en de botsing van culturen spelen een belangrijke rol bij het onderzoek naar de moord op een Pakistaanse man in een badplaats aan de Engelse kust.
Titel
In de ban van bedrog
Auteur
Elizabeth George 1949-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Deception on his mind
Uitgever
Utrecht: Bruna, 1997
527 p.
ISBN
90-229-8348-X

Besprekingen

In de badplaats Balford-le-Nez wordt het lijk van een Pakistaanse man gevonden, een vondst die verstrekkende gevolgen heeft. Niet alleen levert het politieonderzoek door inspecteur Emily Barlow en brigadier Barbara Havers een groot aantal verdachten op, de moord leidt ook tot raciale spanningen en tot spanningen binnen de Pakistaanse gemeenschap. Elizabeth George ontwikkelde zich tot een van de beste schrijvers van misdaadromans. Ze weet de typische Engelse sfeer en de problemen van de moderne multiraciale samenleving prima te combineren, ze weet zich in te leven in de Pakistaanse cultuur en weet de conflictsituatie overtuigend uit te werken. De intrige is knap opgebouwd, de lezer wordt voortdurend voor verrassingen geplaatst en de psychologische kant van de zaak geeft blijk van een klinische ontleedmethode en kennis van zaken. Meer dan 500 pagina's, maar als lezer verveel je je geen moment. Paperback, vrij kleine druk.

Over Elizabeth George

Susan Elizabeth George (Warren, Ohio, 26 februari 1949) is een Amerikaanse schrijfster van thrillers die in Engeland spelen.

Biografie

Susan Elizabeth George werd in 1949 geboren in Warren (Ohio). Toen George achttien maanden oud was, verhuisde het gezin naar de San Francisco Bay Area. Elizabeth George is opgegroeid in Californië. Ze studeerde Engels en volgde ook colleges psychologie aan de Universiteit van Californië - Riverside. Voordat ze romans schreef, doceerde ze Engels.

In 1988 werd haar eerste boek uitgegeven, A Great Deliverance, in het Nederlands vertaald als Totdat de dood ons scheidt. Dat zou het begin zijn van een indrukwekkende serie boeken met inspecteur Lynley in de hoofdrol, stuk voor stuk bestsellers.

Ze heeft inmiddels verschillende internationale prijzen ontvangen en haar boeken zijn in vele talen vertaald, waaronder in het Nederlands bij A.W. Bruna Uitgevers. Inmiddels zijn acht d…Lees verder op Wikipedia