Boek
Nederlands

Het grote niet-opruimboek

Dirk Nielandt (auteur), Marjolein Pottie (illustrator)
+1
Het grote niet-opruimboek
×
Het grote niet-opruimboek Het grote niet-opruimboek
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Heb je ook zo'n hekel aan opruimen? Lees de 14 tips waarmee je het opruimen zolang mogelijk kunt uitstellen en je ouders om de tuin kan leiden. Met stripachtige kleurenillustraties. Voor sloddervossen en opruimliefhebbers van ca. 9 t/m 12 jaar.
Onderwerp
Opruimen
Titel
Het grote niet-opruimboek
Auteur
Dirk Nielandt
Illustrator
Marjolein Pottie
Taal
Nederlands
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2016
[40] p. : ill.
ISBN
9789462910690 (hardback)

Besprekingen

Dit kostelijke boek is bedoeld als ‘zelfhulpmiddel’ voor kinderen die graag rommel maken maar een hekel hebben aan opruimen. De illustrator maakte het boek vol zelfspot voor haar eigen rommeldochter. Dus ook ouders en andere opruimfanaten komen aan bod. Het is niet bestemd voor ‘opruimdeskundigen’, ordehandhavers en volwassen sloddervossen: die worden er anders gezegd mee gemanipuleerd. De tekst staat in lijstjes en tekstballonnen en maakt samen met de illustraties (stripachtige kleurenillustraties) op het eerste oog een wat chaotische indruk door de vele lettertypen, letterafmetingen en vormgevingsaspecten. In de gehele lay-out komen steeds dezelfde basiskleuren terug. Op humoristische wijze passeren veertien geraffineerde technieken de revue die alle kinderen met tips en adviezen helpen om niet tot opruimen te geraken. Zoals bijvoorbeeld: speel toneel, huichel eerlijkheid, stel uit, sticht verwarring, fabriceer een slodderzuiger (zie werktekening); onderhandel; protesteer heftig; be…Lees verder

Over Dirk Nielandt

Dirk Nielandt is een Vlaams jeugdauteur.

Hij werkt al meer dan tien jaar professioneel als scenarist voor heel wat kinderprogramma's. Hij is ook jeugdauteur en werkte met de scenario-schrijver van de Disney-klassieker Pocahontas en de eerste DreamWorks-animatiefilm The Prince of Egypt.

In de jaren negentig was hij enige tijd hoofdredacteur van het weekblad Suske en Wiske.

Tevens is hij sinds halverwege 2004 de vaste scenarist van de gag-stripreeks Klein Suske en Wiske (vanaf deel 5).

Nielandt schreef ook scenario's voor de Ketnetseries Spring en De 5e boog.

In februari 2006 werkte Nielandt aan het scenario voor de Suske en Wiske-tekenfilm De Texas Rakkers. De film verscheen in juli 2009 in de bioscoop.

Ook schreef hij afleveringen voor Vlaamse politiereeksen, zoals: Witse, Wolven en Code 37.

Verder schreef hij een aflevering voor de 21ste reeks van F.C. …Lees verder op Wikipedia