Makkelijk lezen
Nederlands

Echte vrienden?

Dirk Nielandt (auteur), Mark Janssen (illustrator)
+1
Echte vrienden?
×
Echte vrienden? Echte vrienden?
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Tim is heel populair. Maar hij wil graag weten wie zijn échte vrienden zijn. Zijn beste vriendin Luna heeft een plannetje. Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden. AVI-M5. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Vriendschap
Leesniveau
AVI M5, AVI 5
Titel
Echte vrienden?
Auteur
Dirk Nielandt
Illustrator
Mark Janssen 1974-
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2012
59 p. : ill.
ISBN
9789048710430 (hardback)

Besprekingen

Tim heeft alles mee: hij is supergoed in sport, zingt in een band, ziet er goed uit en is ook nog slim. Iedereen wil vrienden met hem worden en menig meisje heeft een oogje op hem. Niets te klagen dus, alleen… zijn enige béste vriendin Luna gaat verhuizen en volgens Tim zijn alle andere vrienden nep. Dan komt Luna met een plan om erachter te komen wie wél echte vrienden zijn. Voor leerlingen van de bovenbouw die moeite hebben met lezen is de serie ‘Zoeklicht’* ontwikkeld, waarin verhaal en leesniveau speciaal op de doelgroep zijn afgestemd. Dit deel neemt het thema vriendschap onder de loep in een luchtig verhaal met komische wendingen en onalledaagse belevenissen. De onderliggende boodschap komt duidelijk uit de verf zonder moralistisch te zijn. Er zijn tien getitelde hoofdstukken van gemiddeld vier pagina’s, opgevrolijkt met acht grappige illustraties in grijstinten. Elke zin begint op een nieuwe regel. De schrijfstijl is direct en krachtig, met korte zinnen in de tegenwoordige tijd…Lees verder

Over Dirk Nielandt

Dirk Nielandt is een Vlaams jeugdauteur.

Hij werkt al meer dan tien jaar professioneel als scenarist voor heel wat kinderprogramma's. Hij is ook jeugdauteur en werkte met de scenario-schrijver van de Disney-klassieker Pocahontas en de eerste DreamWorks-animatiefilm The Prince of Egypt.

In de jaren negentig was hij enige tijd hoofdredacteur van het weekblad Suske en Wiske.

Tevens is hij sinds halverwege 2004 de vaste scenarist van de gag-stripreeks Klein Suske en Wiske (vanaf deel 5).

Nielandt schreef ook scenario's voor de Ketnetseries Spring en De 5e boog.

In februari 2006 werkte Nielandt aan het scenario voor de Suske en Wiske-tekenfilm De Texas Rakkers. De film verscheen in juli 2009 in de bioscoop.

Ook schreef hij afleveringen voor Vlaamse politiereeksen, zoals: Witse, Wolven en Code 37.

Verder schreef hij een aflevering voor de 21ste reeks van F.C. …Lees verder op Wikipedia

Suggesties