Boek
Nederlands

De sjoekel 2.0 en nu iets helemaal anders

Dirk Bracke (auteur)

De sjoekel 2.0 en nu iets helemaal anders

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
De paus roept alle ridders op om deel te nemen aan een kruistocht naar het Heilige Land. De arme ridder Jan van Krottekotte, zijn schildknaap Jimmy, het meisje Annelore en Sufferd, de ekster, gaan op pad. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Ridders
Titel
De sjoekel 2.0 en nu iets helemaal anders
Auteur
Dirk Bracke
Taal
Nederlands
Uitgever
Waasmunster: Abimo, 2000
128 p.
ISBN
90-75905-79-3

Besprekingen

De paus roept op een dag alle ridders op om deel te nemen aan een kruistocht. Enige dagen later gaan vier personen op weg naar het Heilige Land. Een fantasierijk verhaal waarin een loopje genomen wordt met de geschiedenis. Vroegere en hedendaagse (leef)gewoonten uit allerlei tijdperken worden door elkaar gebruikt waardoor een heel bijzondere kijk op de geschiedenis wordt gegeven. Een voorbeeld hiervan is het reizen met paard en wagen en onderweg colablikjes kopen uit een automaat en luisteren naar muziek van de Spice Girls. Het taalgebruik is erg humoristisch.De titel slaat op een grote diamant die eens door een ekster is ontvreemd: voor de rest heeft de titel geen functie. Geschikt voor lezers vanaf ca. 9 jaar die van veel fantasie en hilariteit houden. Kaft en papier zijn van goede kwaliteit. Los te lezen van het boek 'De sjoekel'*.

Over Dirk Bracke

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Grencken

Dirk Bracke (Sint-Gillis-Waas, 4 juni 1953 – Stekene, 15 juni 2021) was een Belgische schrijver van jeugdboeken. Zijn werk is vertaald in het Deens, Duits, Spaans en Pools. In 2010 verfilmde Hans Herbots Het engelenhuis tot Bo en in 2015 verfilmden Adil El Arbi & Bilall Fallah Black.

Biografie

Bracke volgde een handelsopleiding in Sint-Niklaas en begon te werken op een postsorteercentrum. Hij publiceerde enkele kortverhalen in de Vlaamse Filmpjes vooraleer hij in 1993 debuteerde met Steen. Hij zette de toon voor zijn verdere werk met Blauw is bitter waarin hij allerlei maatschappelijke thema's aanpakt. De meeste van zijn boeken zijn controversieel en behandelen bijna uitsluitend onderwerpen over de zelfkant van de maatschappij, zoals kinderprostitutie, drugsverslaafde jongeren, aids, echtscheiding, seksueel geweld, afpersing, brutaliteit, oorlog, vandalisme, instellingen en sociale wantoest…Lees verder op Wikipedia