Boek
Nederlands

Nijntje in de bibliotheek

Dick Bruna (auteur)
+1
Nijntje in de bibliotheek
×
Nijntje in de bibliotheek Nijntje in de bibliotheek

Nijntje in de bibliotheek

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Nijntje en Knorretje helpen tante Trijn in de bibliotheek met afstempelen en opruimen. Vierkant prentenboekje met kleurenillustraties gebaseerd op de animatieserie. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Bibliotheken
Titel
Nijntje in de bibliotheek / tekst en illustraties gebaseerd op het werk van Dick Bruna
Auteur
Dick Bruna
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Mercis Publishing, © 2017
[30] p. : ill.
Aantekening
Gebaseerd op de gelijknamige animatieserie
ISBN
9789056476663 (paperback)

Besprekingen

Nijntje en Knorretje gaan naar de bibliotheek waar tante Trijn werkt. Ze mogen boeken (ouderwets) afstempelen, dat is leuk. Maar boeken opruimen is wel heel wat moeilijker. Gelukkig komt tante Trijn hen te hulp. Die legt uit dat de boeken op kleur moeten staan (geen goede informatie over de bibliotheek voor jonge kinderen). Dit kleine vierkante prentenboekje met slappe kaft is gebaseerd op de 3D-animatieserie op tv. De illustraties bestaan uit foto's van in klei vormgegeven figuren. De foto’s zijn paginagroot waarin primaire kleuren de boventoon voeren. De tekst is compact en eenvoudig en staat niet op rijm zoals de originele Nijntje-verhalen. Tegelijkertijd verschenen in dezelfde uitvoering 'Oma's perentaart' en 'Nijntje en de onweersbui'*. Vanaf ca. 2 jaar.

Over Dick Bruna

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Dolph Kohnstamm

Hendrik Magdalenus (Dick) Bruna (Utrecht, 23 augustus 1927 – aldaar, 16 februari 2017) was een Nederlandse grafisch vormgever, tekenaar en schrijver van kinderboeken. Hij werd wereldberoemd met zijn kinderboekjes over nijntje.

Levensloop

Bruna werd geboren als oudste zoon van de uitgever Abs Bruna (1902-1996). Zijn roepnaam was aanvankelijk Henk. In zijn jeugd was hij wat gezet, daarom noemde zijn moeder hem Dikkie. In de Tweede Wereldoorlog zat het gezin enkele jaren ondergedoken in Loosdrecht, omdat de vader Arbeitseinsatz in Duitsland wilde voorkomen. Na de oorlog vervolgde Bruna zijn middelbareschoolopleiding maar daar stopte hij al snel mee. Het was de bedoeling dat hij in de voetsporen van zijn vader, grootvader en overgrootvader zou treden en uitgever zou worden. Om zich hierop voor te bereiden vertrok Bruna naar Londen en Parijs. In Parijs bezocht hij veelvuldig allerlei musea, wat hem ertoe aanzette om kunstenaar te w…Lees verder op Wikipedia