Boek
Nederlands

Maurice de krokodil en Arsène de alligator

Delphine Perret (auteur), Liesbeth Elseviers (vertaler)

Maurice de krokodil en Arsène de alligator

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Arsène de alligator is chagrijnig, omdat iedereen hem krokodil noemt. Samen met zijn neef Maurice de krokodil reist hij naar de andere kant van de wereld om schoolkinderen een lesje te leren. Groot formaat prentenboek met humoristische pentekeningen met enkele steunkleuren. Vanaf ca. 5 jaar.
Onderwerp
Krokodillen
Titel
Maurice de krokodil en Arsène de alligator / tekst en illustraties Delphine Perret
Auteur
Delphine Perret
Vertaler
Liesbeth Elseviers
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Pedro crocodile et George alligator
Uitgever
Leuven: Davidsfonds/Infodok, 2017
[28] p. : ill.
ISBN
9789059088290 (hardback)

Besprekingen

Arsène de alligator is chagrijnig: iedereen noemt hem krokodil, terwijl hij toch echt een alligator is. Daarom besluit hij met zijn neef Maurice de krokodil een bezoekje te brengen aan de andere kant van de wereld, om de kinderen daar eens een lesje te leren. De kinderen op de school waar de dieren binnenkomen, schrikken enorm, maar gelukkig zijn Maurice en Arsène niet zo gevaarlijk als ze eruitzien. Al is het aan het slot de vraag of Arsènes lesje wel het beoogde effect heeft gehad. De illustraties bestaan uit speelse zwart-witte pentekeningen met veel grappige details, waarbij de figuren zijn geschilderd in groen en roze. De voorleestekst is vrij lang en soms wat ingewikkeld verwoord, met details die soms afleiden van het verhaal. Verzorgd uitgegeven, origineel prentenboek op groot formaat, met een grappige clou. Vanaf ca. 5 jaar.

Maurice de krokodil en Arsène de alligator

Maurice en Arsène zijn twee neven. De ene is een krokodil, de andere een alligator. Toegegeven, wat het verschil is wist ik ook niet, maar vooral Arsène de alligator geeft aan dat hij helemaal géén krokodil is. Hij wilt dat dat voor eens en voor altijd voor iedereen duidelijk wordt. Volgens Maurice moet hij het niet zo kwaad opnemen: de kinderen aan de andere kant van de wereld willen hem echt niet kwetsen met de foute benaming. Ze weten gewoon niet beter. Toch staat het besluit van Arsène vast. Hij zal die kinderen een lesje leren. In een school vindt het groene duo er een heleboel bij elkaar. De juf panikeert, maar Jozefien overmeestert Arsène met een stevige karatetrap. Nu de twee dieren toch in de klas zijn, worden ze beiden onder de loep genomen. De interesse bij de kinderen is gewekt, zodat er een hele themaweek georganiseerd wordt. De krokodil en de alligator kunnen nadien met een goed gevoel naar huis, want deze klas zal voor altijd weten dat een alligator en een krokodil n…Lees verder