Boek
Nederlands

De wereld van Merlijn

Deepak Chopra (auteur)
+1
De wereld van Merlijn
×
De wereld van Merlijn De wereld van Merlijn

De wereld van Merlijn

Aan de hand van de eeuwenoude Arthur-legende waarin tovenaar Merlijn een voorname rol speelt, geeft de auteur stof tot nadenken over het mysterie 'leven'.
Titel
De wereld van Merlijn
Auteur
Deepak Chopra 1946-
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
The way of the wizard
Uitgever
Amsterdam: Forum, 2002
227 p.
ISBN
90-225-3328-X

Besprekingen

Ons leven heeft een doel, bestemming en betekenis. De betekenis is vaak moeilijk te ontdekken. In dit boek geeft de schrijver in 20 lessen stof tot nadenken over het mysterie leven waar we in terecht zijn gekomen. Hij doet dat aan de hand van de eeuwenoude Arthur-legende waarin Merlijn, de belangrijkste tovenaar, een belangrijke rol speelt. Hij laat ons zien dat we zelf de tovenaar in ons hebben. Het oude verhaal is dezelfde geschiedenis maar aangepast en met een nieuwe betekenis. Het boek is ingedeeld in 20 lessen, beginnend met enkele aforismen, daarna het verhaal en vervolgens de betekenis van deze les en daarna uitleg van de les in het dagelijkse leven. De verhalen hebben een sprookjesachtige, mystieke sfeer. Ze zetten je aan het denken. Men moet zich voor deze denkwijze openstellen om de ware betekenis te kunnen bevatten. Het boek heeft een duidelijke indeling en bevat geen tekeningen. Het past goed in de 'New Age'-gedachte.

Over Deepak Chopra

Deepak Chopra (New Delhi, 22 oktober 1946) is een Indiase schrijver van boeken over spiritualiteit, alternatieve geneeskunde en ayurveda en hij woont in de Verenigde Staten. Hij stelt dat zijn grootste invloed komt van zijn van huis uit hindoeïstische geloof, met name het onderricht in Vedanta en de Bhagavad Gita.

Chopra, zoon van een cardioloog, is ook arts en heeft zich gespecialiseerd als internist en endocrinoloog. Volgens Stephen Barrett, een uitgesproken criticus van Chopra, is hij afgestudeerd aan het All India Institute of Medical Sciences in 1968. Na een coassistentschap in een ziekenhuis in New Jersey, heeft hij nog verscheidene jaren opleiding gevolgd in het Lahey-ziekenhuis in Burlington in de staat Massachusetts en aan het academisch ziekenhuis van Virginia (University of Virginia Hospital). Later werd hij hoofd personeel in het "New England Memorial Hospital". Hij liet zich initiëren in de Transcendente Meditatietechniek en werd enkele jare…Lees verder op Wikipedia