Boek
Engels

Mr Stink

David Walliams (auteur), Quentin Blake (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Chloe is eenzaam. Dan ontmoet ze een aardige zwerver, Meneer Stink. Hij zoekt onderdak en Chloe verbergt hem in het tuinschuurtje. Dan ontdekt ze dat geheimen tot problemen kunnen leiden. En Meneer Stink heeft heel wat geheimen.
Titel
Mr Stink
Auteur
David Walliams
Illustrator
Quentin Blake
Taal
Engels
Editie
1
Uitgever
London: HarperCollins Children's Books, 2010
267 p. : ill.
ISBN
9780007279067 (paperback)

Besprekingen

Chloe geeft om mensen. Wanneer zij een zwerver ontmoet, probeert ze die te helpen. Zelfs al stinkt hij nogal. Zelfs al wil haar moeder als aankomend politica niets met zwervers te maken hebben. Mr Stink is wel een heel eigenaardige zwerver die er behoorlijk ongewone ideeën op nahoudt en ook nog eens een groot geheim heeft. Chloe en Mr Stink worden al gauw vrienden, maar hun vriendschap brengt het meisje wel behoorlijk in de problemen. De auteur schreef eerder het goed ontvangen 'The Boy In The Dress' (vertaald als 'De jongen in de jurk')*. Dit nieuwe boek heeft dezelfde komische stijl, waarbij illustraties niet alleen dienen ter ondersteuning, maar een echt onderdeel van het verhaal zijn. De tekeningen zijn van Quentin Blake en hebben dezelfde kenmerkende stijl als zijn eerdere werk voor Roald Dahl. Samen maken auteur en illustrator het verhaal tot een echt feest, waar vooral veel om gelachen kan worden en zelfs nog een beetje ruimte is voor een mooie moraal. Vanaf ca. 9 jaar.

Over David Walliams

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Ana maria wiggins

David Edward Walliams OBE, pseudoniem van David Edward Williams, (Banstead, 20 augustus 1971) is een Engels acteur en kinderboekenschrijver, meest bekend voor zijn rollen in de televisieserie Little Britain.

Biografie

Hij groeide op in Banstead, in het graafschap Surrey, als kind van Peter en Kathleen Williams en heeft een oudere zus. Hij zat op de Reigate Grammar School en was lid van het Nationale Jeugdtheater van Engeland. Williams is zijn echte naam, die hij vanwege acteursverdragen liet veranderen in ‘Walliams’.

Walliams had sinds eind 2009 een relatie met het Nederlands/Britse model Lara Stone. Op 20 januari 2010 werd bekend dat zij verloofd waren. Op 16 mei 2010 zijn ze getrouwd in Londen. Hun eerste kind, een zoon, werd geboren op 5 mei 2013. In februari 2015 ging het koppel uiteen.

Zijn beste vriend is komiek Alan Carr.

TelevisiewerkLees verder op Wikipedia