Boek
Nederlands

Elmer en het kwijtgeraakte beertje

David McKee (auteur)

Elmer en het kwijtgeraakte beertje

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Elmer heeft zo'n medelijden met Kleine Olifant die zijn knuffelbeer kwijt is, dat hij hem niet alleen zijn eigen knuffel leent maar ook op zoek gaat in het oerwoud. Prentenboek met vrolijk gekleurde tekeningen. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Elmer en het kwijtgeraakte beertje / David McKee
Auteur
David McKee
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Elmer and the lost teddy
Uitgever
Amsterdam: Van Goor, 2004
[28] p. : ill.
ISBN
90-00-03559-7

Besprekingen

Het is moeilijk om onberoerd te blijven door de olifant Elmer. Het kan zelfs gebeuren dat zijn veelkleurige verschijning de ogen pijnigt. Maar de meeste lezers, waaronder ook ik, vallen voor zijn charme, die in de lieve verhaaltjes ook helemaal tot zijn recht komt.

Elmer is ook een legendarisch figuurtje, dat tientallen jaren geleden reeds door David McKee getekend werd. Nu verschijnen er regelmatig prentenboeken van McKee.

"De lucht was zwart en vol sterren toen Elmer, de kleurtjesolifant, iemand hoorde huilen." Zo begint de zoektocht naar de verloren knuffelbeer van Kleine Olifant (een grijs exemplaar). Neef Wilbur helpt mee zoeken en ze vragen bij alle dierenfamilies van de jungle naar het beertje. Hoef ik nog te vermelden dat het goed afloopt?

De overvloed aan kleuren van de beide olifanten wordt uitstekend ingepast in een achtergrond vol iets rustigere (en soms haast psychedelische) motieven en patronen. Het verhaal is opgebouwd uit met herhalingen en een zoe…Lees verder
Prentenboek over het welbekende, bontgekleurde olifantje Elmer. Ditmaal gaat hij op zoek naar de knuffelbeer van Kleine Olifant die kwijtgeraakt is tijdens een picknick. In het oerwoud vraagt Elmer het ene dier na het andere of ze de knuffel ook hebben gezien. Tenslotte vindt hij hem waardoor Kleine Olifant weer rustig kan gaan slapen. Er gaat immers niets boven je eigen knuffel. Mooi uitgegeven prentenboek met vrolijke illustraties in frisse kleuren waar veel op te ontdekken valt. Het verhaaltje is wat mager, maar zal peuters en kleuters zeker stimuleren om de dieren te benoemen. Hoewel heel bruikbaar is het toch niet meer zo verrassend als het eerste boek over Elmer. Vanaf ca. 4 jaar.