Boek
Nederlands

Pip en Peer

Pip wil graag een paard. Ze is dol op Peer. Maar Pip mag geen paard. Als Peer te koop staat, maakt Pip een plan. AVI-E3. Vanaf ca. 6,5 jaar.
Leesniveau
AVI E3, AVI 3
Titel
Pip en Peer / tekst en illustraties Daniëlle Schothorst
Auteur
Daniëlle Schothorst
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, © 2017
29 p. : ill.
ISBN
9789020678338 (hardback)

Besprekingen

Pip wil graag een eigen paard en het liefst de wilde merrie Peer. Pips ouders willen nog geen paard voor haar kopen, pas als Pip lief en braaf is. Wanneer Pip ontdekt dat Peer te koop is gezet, bedenkt ze een plan. Verhaal voor beginnende lezers uit de serie ‘Leren lezen met Kluitman’*. De tekst bestaat uit korte afgeronde hoofdstukken met korte zinnen, gedrukt in een lettertype met kleine schreef; elke volgende zin staat op een nieuwe regel, AVI-E3. De schrijfster/illustrator legt op een leuke manier parallellen tussen Pip en Peer. Het wensvervullende verhaal heeft een warme toon, is grappig en heeft een goede opbouw. De lezer leert niet alleen de verschillende emoties van Pip kennen, maar leest ook over de gedachten en gevoelens van Peer. De paginagrote illustraties waarop veel omgeving te zien is, krijgen diepte door de collagetechniek. Er zit niet veel beweging in de cartooneske figuren, maar ze laten wel zien hoe Pip zich voelt en zorgen voor een grappig contrast met de achtergro…Lees verder

Over Daniëlle Schothorst

Daniëlle Schothorst (Soest, 8 januari 1971) is een Nederlands kinderboekenschrijfster en illustratrice.

Biografie

Jeugd en opleiding

Schothorst werd geboren in Soest. Ze verhuisde vlak daarna met haar ouders naar Schoorl. Na haar middelbare school ging ze naar de Kunstacademie in Kampen waar ze in 1994 afstudeerde. Hierna volgde zij nog tekenlessen bij Annemie Heymans.

Loopbaan

Schothorst schrijft en tekent voornamelijk kinderboeken. Hiernaast maakt zij ook geboortekaartjes en beeldjes. Ook maakt ze illustraties voor de kinderserie Sesamstraat. In 2005 schreef zij het Arubaanse Kinderboekenweekgeschenk Hopus. Tevens gaf ze tekenlessen aan scholen in Aruba. Momenteel werkt ze voor de uitgeverijen Zwijsen en Kluitman.

Privé

Schothorst is getrouwd en heeft drie …Lees verder op Wikipedia

Suggesties