Boek
Nederlands

Kim, Mik, Sim, Kik

Daniëlle Schothorst (illustrator)
+1
Kim, Mik, Sim, Kik
×
Kim, Mik, Sim, Kik Kim, Mik, Sim, Kik
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Zie jij mik? En sim, en kik? Zoek je mee? AVI-Start. Vanaf ca. 6 jaar.
Extra onderwerp
zoeken
Leesniveau
AVI Start, AVI 1
Titel
Kim, Mik, Sim, Kik
Illustrator
Daniëlle Schothorst
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2014
20 p. : ill.
Aantekening
Veilig leren lezen Kim-versie
ISBN
9789048718993 (hardback)

Besprekingen

Mooi vormgegeven, vierkant prenten-zoekboek voor kinderen die in de eerste fase van het leren lezen zijn. Kim, mik, sim en kik worden aan de lezer voorgesteld op de eerste dubbele pagina. Op de volgende bladzijden lees je de naam van het karakter en probeer je die op de zoekplaat ernaast te vinden. Hiervoor moet je op alle details van het karakter letten: haarkleur, schoenen, etc. De zoekplaten zijn grappig, kleurrijk en er is veel op te zien. Ze zijn aantrekkelijk omdat het onderwerpen betreft die kinderen interesseren, als een speeltuin, balletles, een circus, zwemmen, schaatsen en een markt. Het biedt een laagdrempelige en speelse manier om te leren lezen. Het boek is een Sterretje bij kern 1 van de vernieuwde serie Veilig Leren Lezen en kan al na twee weken leesonderwijs gelezen worden, AVI-Start. Vanaf ca. 6 jaar.

Over Daniëlle Schothorst

Daniëlle Schothorst (Soest, 8 januari 1971) is een Nederlands kinderboekenschrijfster en illustratrice.

Biografie

Jeugd en opleiding

Schothorst werd geboren in Soest. Ze verhuisde vlak daarna met haar ouders naar Schoorl. Na haar middelbare school ging ze naar de Kunstacademie in Kampen waar ze in 1994 afstudeerde. Hierna volgde zij nog tekenlessen bij Annemie Heymans.

Loopbaan

Schothorst schrijft en tekent voornamelijk kinderboeken. Hiernaast maakt zij ook geboortekaartjes en beeldjes. Ook maakt ze illustraties voor de kinderserie Sesamstraat. In 2005 schreef zij het Arubaanse Kinderboekenweekgeschenk Hopus. Tevens gaf ze tekenlessen aan scholen in Aruba. Momenteel werkt ze voor de uitgeverijen Zwijsen en Kluitman.

Privé

Schothorst is getrouwd en heeft drie …Lees verder op Wikipedia