Boek
Nederlands

Ik ben top!

+1
Ik ben top!
×
Ik ben top! Ik ben top!
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Weet je waar Tom is? En zie je wat hij maakt? AVI-Start. Vanaf ca. 5 jaar.
Onderwerp
Kunst
Leesniveau
AVI 1, AVI Start
Titel
Ik ben top!
Auteur
Daniëlle Schothorst
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2015
[16] p. : ill.
ISBN
9789048728527 (hardback)

Besprekingen

Tom heeft het erg naar zijn zin in een museum. Hij mag samen met Bas schilderen. Op de gekleurde tekeningen die over twee bladzijden doorlopen is duidelijk te zien dat Tom in een groot museum is. Maar het woord ‘museum’ is nog niet aan de orde in een boekje op niveau AVI-Start. Tom ziet een kunstenaar aan het werk en begint ook enthousiast een zelfportret te schilderen. Zijn schilderij wordt top! Het mag ook aan de muur. Vrolijk verhaal in de leesserie die aansluit op kleutermethode Schatkist. Dit boekje sluit prima aan bij een van de 18 ‘ankers’ (thema’s) die de methode kent: Kunst. De eenvoudige tekst geeft heel goed de opzet van musea weer. De uitbundige gekleurde tekeningen met veel interessante en grappige details verwijzen met een knipoog naar bekende kunstwerken, zoals bv. de Zonnebloemen van Van Gogh. Dit boekje is letterlijk een kunst-werkje. (Op de schutbladen worden kinderen uitgenodigd objecten aan te wijzen die met de t van top beginnen). Heel leuk voor alle 5- en 6-jarig…Lees verder

Over Daniëlle Schothorst

Daniëlle Schothorst (Soest, 8 januari 1971) is een Nederlands kinderboekenschrijfster en illustratrice.

Biografie

Jeugd en opleiding

Schothorst werd geboren in Soest. Ze verhuisde vlak daarna met haar ouders naar Schoorl. Na haar middelbare school ging ze naar de Kunstacademie in Kampen waar ze in 1994 afstudeerde. Hierna volgde zij nog tekenlessen bij Annemie Heymans.

Loopbaan

Schothorst schrijft en tekent voornamelijk kinderboeken. Hiernaast maakt zij ook geboortekaartjes en beeldjes. Ook maakt ze illustraties voor de kinderserie Sesamstraat. In 2005 schreef zij het Arubaanse Kinderboekenweekgeschenk Hopus. Tevens gaf ze tekenlessen aan scholen in Aruba. Momenteel werkt ze voor de uitgeverijen Zwijsen en Kluitman.

Privé

Schothorst is getrouwd en heeft drie …Lees verder op Wikipedia