Boek
Nederlands

Schone kunsten

Corine Hartman (auteur)
+1
Schone kunsten
×
Schone kunsten Schone kunsten

Schone kunsten

In de reeks:
Genre:
In Lichtenvoorde wordt een twintigjarige vrouw door de eigenaar van een galerie dood aangetroffen. Inspecteur Nelleke de Winter is belast met het onderzoek, bijgestaan door haar team van rechercheurs en tegengewerkt door de commissaris.
Titel
Schone kunsten
Auteur
Corine Hartman 1964-
Taal
Nederlands
Uitgever
Uithoorn: Karakter, 2007
383 p.
ISBN
9789061120865

Besprekingen

Corine Hartman is nieuwkomer in het Nederlandse misdaadgenre. Zij ontdekte de liefde voor het schrijven door het schrijven van scenario's, en dat is ook te merken aan de vlotte en gedreven dialogen die in deze thriller de toon zetten en er het ritme van bepalen.

Hoofdpersonage Nelleke de Winter, inspecteur bij de politie in Lichtenvoorde, leidt het onderzoek naar de dood van een jonge vrouw die wordt aangetroffen in The Arthouse, een plaatselijke kunstgalerij. Het slachtoffer, Lucienne Vos, was een laatstejaars studente aan de kunstacademie. De eerste onderzoeksresultaten wijzen in de richting van een accidentele dood, maar Nelleke voelt nattigheid. Hoewel een afdoend bewijs ontbreekt, is zij er stellig van overtuigd dat het hier gaat om een nagenoeg perfecte moord. Naar aloude traditie levert haar zoektocht de nodige verdachten op, lieden van divers pluimage die allen mogelijk een motief hadden om Lucienne naar de andere wereld te helpen. Vooraan op haar lijstje prijkt Maarte…Lees verder
In Lichtenvoorde wordt een twintigjarige vrouw door de eigenaar van een galerie dood aangetroffen. Inspecteur Nelleke de Winter is belast met het onderzoek, bijgestaan door haar team van rechercheurs en tegengewerkt door de commissaris. Heeft de galeriehouder de moord gepleegd, een ex-vriendje, de fotograaf die haar vaak geportretteerd heeft, of de leraar aan de kunstacademie met wie ze een verhouding wilde. Alle mogelijke daders hebben wel iets te verbergen, liegen er op los en geven valse alibi’s. Onder druk van haar baas moet Nelleke vaart achter het onderzoek zetten, maar wordt ook bedreigd door een zojuist vrijgelaten crimineel. Het maakt haar relatie met Jaap en zijn kinderen niet eenvoudiger. De schrijfster is een fan van Elizabeth George en zonder dat er van imitatie sprake is, lijkt deze roman op een van haar boeken in de sfeertekening van het platteland, het minutieuze speurwerk, het gebrek aan een duidelijke verdachte en de vele puzzels die opgelost moeten worden. Voor een …Lees verder

Over Corine Hartman

Corine Hartman (Den Haag, 1964) is een Nederlandse schrijfster.

Corine Hartman heeft van 1994 tot 2005 een eigen reclamebureau gehad waar ze als tekstschrijver en vormgever actief was. Daarnaast heeft ze een opleiding aan de Schrijversvakschool in Amsterdam gevolgd. Ze studeerde in 2004 af op het gebied van scenarioschrijven.


Onderscheidingen

  • Nominatie oeuvreprijs De Gouden Vleermuis 2019 en 2020
  • Longlist Gouden Strop 2017 voor Sluipend gif en Zwarte weduwe
  • Longlist Gouden Strop 2016 voor Doodskopvlinder
  • Shortlist Gouden Strop 2014 voor Zielloos
  • Shortlist Gouden Strop 2013 voor Bloedlijn
  • Longlist Diamanten Kogel voor Bloedlijn en Doodskopvlinder
  • Hebban Award voor Bloedlijn (beste Nederlandstalige thriller 2013)
  • Hebban Award voor Als de dood (beste Nederlandstalige thriller 2011)

Lees verder op Wikipedia