Boek
Nederlands
Titel
Istanbul / Christopher en Melanie Rice
Auteur
Christopher Rice Melanie Rice
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Citypack Istanbul
Uitgever
Utrecht: Kosmos-Z&K, 2006
96 p. : ill. + krt.
ISBN
90-215-8035-7

Besprekingen


Rice, Christopher, Rice, Melanie
Istanbul
Deze reisgids munt uit door zijn compactheid terwijl hij toch veel informatie verschaft en zelfs nog plaats heeft voor mooie kleine foto's.
Hij bestaat uit een plastieken kaft waarin een boekje en een uitvouwbaar stadsplan zitten. Het stadsplan is groot en overzichtelijk; aan de achterkant staan alle straten met een aanduiding van hun plaats op de voorkant. Verder staan de bezienswaardigheden alfabetisch gerangschikt, gevolgd door hun coördinaten. Het boekje bestaat uit zes hoofdstukken. Om te beginnen is er de voorbereiding: dankzij een overzicht van de gemiddelde temperaturen (met wat uitleg) zie je onmiddellijk wanneer het voor jou het beste seizoen is om naar Istanbul te reizen. Verder verneem je wanneer festivals e.d. plaatsvinden, er is een pagina 'Istanbul online' en een overzicht van de luchthavens en treinstations. Hoofdstuk twee beschrijft het leven in Istanbul. Daarin brachten de auteurs behalve een schematisch geschied…Lees verder
De uitgave bevat een schat aan zeer beknopte informatie voor de bezoeker van de wereldstad Istanbul; bovendien is een goede grote kaart van het belangrijkste toeristische gedeelte van de stad los ingesloten. Een praktische indeling en duidelijke symbolen maken dit boekje tot een efficiënte wegwijzer. Goed fotomateriaal maakt het des te aantrekkelijker. Voor de historisch geïnteresseerde reiziger, die tijdens een langer verblijf dieper op de achtergonden in wil gaan, zal dit werkje snel te kort schieten. Echter voor een snelle oriëntatie en praktische gegevens een aanbevolen handboekje.