Boek
Nederlands

De droom van Fabio

+1
De droom van Fabio
×
De droom van Fabio De droom van Fabio
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Dressuurpony Fabio en zijn baasje Lara winnen een hoop wedstrijden. Dan verliest Lara haar interesse. Ze komt minder vaak trainen, maar verwacht wel dat Fabio’s niveau hetzelfde blijft. Fabio heeft continu spierpijn en twijfelt of hij wel gelukkig is.
Onderwerp
Pony's
Titel
De droom van Fabio
Auteur
Christine Linneweever
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, 2012
224 p.
ISBN
9789020622256 (hardback)

Besprekingen

Fabio is een prachtige haflinger en samen met zijn amazone Lara is hij net indoorkampioen klasse M2 dressuur geworden. Hij is ongelofelijk trots op deze prestatie, maar eigenlijk is hij niet echt gelukkig. De laatste tijd mag hij niet meer in de weide, krijgt hij minder voer, ligt er vlas in zijn stal in plaats van lekker stro, zijn buitenritten en sprongetjes verboden en lijkt Lara vaak afwezig met haar gedachten. Wat nog niemand weet, is dat Fabio uit pure ellende is gaan luchtzuigen, een stalondeugd die een pony of paard onverkoopbaar maken.
Alleen Annerieke lijkt zich echt om hem te bekommeren. Annerieke is Lara’s jongere vriendin. Met lede ogen moet ze aanzien hoe Lara Fabio oneerlijk behandelt. Lara rijdt minder en minder met Fabio, maar verwacht toch dat Fabio de veeleisende dressuuroefeningen zonder problemen kan uitvoeren. Als dat niet lukt, schrijft zij dit toe aan het feit dat Fabio maar een haflinger is.
Op haar eerste wedstrijd in de klasse Z1 weet Lara de aand…Lees verder
Het paard Fabio is een Haflinger en heel goed in dressuur. Door sommige mensen zijn Haflingers echter niet gewenst in de top en dat gaat Fabio merken, wanneer zijn baasje Lara de mogelijkheid krijgt om bij echte paardencoryfeeën te trainen. Lara’s moeder doet er alles aan om haar dochter aan de top te krijgen, ook al gaat dat ten koste van Fabio. Annerieke, Lara’s vriendin, lijkt de enige te zijn die echt begrijpt wat goed voor hem is. Het verhaal is met kennis van zaken geschreven; veel informatie wordt door de paarden zelf ‘verteld’. Ook worden hen menselijke gevoelens toegekend. Dat is nogal onwaarschijnlijk, maar biedt een goede manier om het verhaal vanuit het perspectief van Fabio te vertellen. Fabio komt in dezelfde stal als o.a. Rafal en Aurea die hoofdfiguren zijn in andere boeken uit deze reeks*. De schrijfstijl is eenvoudig, met direct taalgebruik. De voornamelijk korte zinnen zijn ruim gedrukt met veel wit tussen de regels. De 34 korte hoofdstukken hebben titels en de begi…Lees verder